Dos detinguts pel gravíssim apunyalament d'Encamp: el presumpte autor material té dinou anys

Comentaris

Dos detinguts pel gravíssim apunyalament d\'Encamp: el presumpte autor material té dinou anys
Dos detinguts pel gravíssim apunyalament d\'Encamp: el presumpte autor material té dinou anys

La policia ha detingut dos residents en relació amb l’apunyalament que hi va haver en un pis d’Encamp a darrera hora de divendres. Un dels arrestats seria l’autor material de les ganivetades i els cops que mantenen en estat greu la víctima, ingressat a la unitat de crítics de l’hospital de Sant Pau, a Barcelona. La detenció dels dos homes era el primer repte del cos de l’ordre en vista a resoldre el greu incident. La policia ja disposa de força elements per començar a aclarir els fets, però encara falten peces per encaixar i es manté una sepulcral discreció en relació amb la investigació.

La primera de les detencions s’ha produït pels volts de les tres d’aquesta matinada de diumenge. El primer dels arrestats seria l’home a qui la policia acusa de ser l’autor material d’una agressió brutal ocorreguda en un pis de l’avinguda Príncep Benlloch d’Encamp (a la imatge la zona on haurien passat els fets). Aquest arrestat, segons les fonts, seria un resident dominicà de 19 anys. A primera hora de la tarda d’aquest diumenge s’ha procedit a detenir una segona persona relacionada amb els fets i que els agents del cos de l’ordre consideren còmplice del primer. El segon apressat seria un resident portuguès de 37 anys.

Des de poc després de la constatació dels fets, veient la gravetat de les lesions patides per l’agredit, i conscients que l’agressor havia fugit, la policia va desplegar un important dispositiu especialment a Encamp, encara que també es van dictar ordres per intensificar els controls als punts fronterers per evitar que l’agressor o agressors fugissin del país malgrat que des d’un primer moment, segons les fonts, se sabia que tots els implicats en la batussa eren residents al país.


El ferit continua força crític però estable ingressat a l'hospital de Sant Pau de Barcelona; un arrest s'ha produït de matinada i l'altre, del còmplice de l'agressor, aquesta mateixa tarda


L’atac amb arma blanca i un bat de beisbol es va produir en un domicili que, curiosament, està just al davant del despatx que la policia té a Encamp. Per causes que el cos d’ordre mira d’aclarir, i després d’una discussió que va anar pujant de to, un home de 32 anys i nacionalitat andorrana va resultar greument ferit al pit i al cap arran de les ganivetades en el primer dels casos i dels cops amb el bat de beisbol en el segon. Va ser ell mateix qui, amb els seus crits, tot sortint del pis -quan ja havia fugit l’atacant o atacants- ple de sang va alertar els veïns, que van avisar la policia. Era una estona abans del punt de la mitjanit de divendres a dissabte.

El ferit va ser traslladat al centre hospitalari de Meritxell. Però després d’una primera intervenció mèdica i veient la gravetat de les lesions, de matinada mateix i en helicòpter se’l va enviar a l’hospital de Sant Pau on va quedar ingressat en la unitat de cures intensives (UCI). Malgrat que al cap de poc ja es tenien seriosos indicis de qui podia ser l’agressor, l’aportació de la víctima -de la qual no se sap si ha pogut prestar declaració formal encara que sí que havent-se recuperat lleugerament molt probablement ha pogut donar algun detall aclaridor- es considerava fonamental per desencadenar la detenció. O detencions, en aquest cas.

Encara que no ha transcendit formalment, els primers indicis apunten a diferències entre els agressors i l’agredit, que tindrien alguns comptes pendents probablement derivats de ‘negocis’ poc clars. Per la forma com va actuar el principal detingut, se’l considerava un home molt violent i perillós, per la qual cosa es van mobilitzar les unitats especials del cos de policia per si havien d’intervenir en el control del jove.

Comentaris

Trending