Dolsa accelera contactes per intentar articular una alternativa àmplia a Ordino

L’excònsol hauria proposat directament o indirectament a afiliats o simpatitzants tant del PS com d’SDP o les actuals conselleres a la minoria d’integrar-se en una plataforma electoral

-
-
L’excònsol d’Ordino Enric Dolsa continua treballant amb la voluntat de presentar-se als propers comicis comunals i els darrers dies hauria intensificat els contactes fins al punt d’assegurar en alguns entorns que veu molt factible poder crear una plataforma àmplia, circumstància que diverses fonts veuen complicada. Dolsa hauria proposat directament o indirectament a representants de formacions com ara el PS o SDP d’integrar-se en el moviment electoral que pretén impulsar.

Des de l’anunci de dimecres que els comicis comunals seran el 15 de desembre però ja fins i tot abans els moviments en vista a les eleccions parroquials s’han disparat. Dolsa és un dels polítics que fa temps que hauria anat insinuant la seva voluntat de poder tornar a la primera línia política després de quatre anys sense estar en cap institució. No és la primera vegada que el també exconseller general actua de la mateixa forma i, també, no seria la primera ocasió que després d’intentar articular algun projecte arriba la data límit i el projecte queda en res.

En qualsevol cas, l’excònsol ordinenc estaria jugant les seves cartes sabedor que no té el suport que hauria pretès almenys en algun moment de Demòcrates. Entre els contactes realitzats n’hi hauria amb les dues representants actuals en la minoria comunal, unes Sandra Tudó i Eva Choy que, en certa manera, ja va ‘apadrinar’ perquè lideressin ara fa quatre anys la llista de Liberals Independents. Tudó s’ha desvinculat darrerament del comitè liberal de la parròquia i és possible que s’acabi aliant amb algun projecte parroquial. 

Choy es manté integrada dins de Liberals, participant fins i tot en les reunions de l’executiva nacional i és, hores d’ara, una de les candidates clares a esdevenir la quota liberal davant d’un eventual pacte amb DA a Ordino. De fet, les travesses apunten a què fins i tot la consellera comunal podria arribar a fer tàndem amb Josep Àngel Mortés si es confirma que Gemma Riba descarta, com tot indica que descartarà, optar a la reelecció. 

Mentrestant, altres fonts han donat per fet que Dolsa sí que podria comptar molt probablement amb el suport d’SDP en el marc de la voluntat d’aquesta formació nacional de teixir plataformes o marques blanques a les parròquies sota les quals afiliats o simpatitzants seus concorrin als comicis. Menys probable és que el PS s’afegeixi al projecte i tampoc tindria intenció de fer-ho terceravia malgrat que Dolsa també hauria sondejat aquesta opció.

Comentaris (1)

Trending