Diversos tallers a tot el país confeccionen mascaretes de ‘prevenció’ però reutilitzables

La xarxa de voluntaris ciutadans deixa clar que les proteccions que s’elaboren no substitueixen les que necessiten els professionals sanitaris però sí que evitarà desbastir-los

Comentaris

Modistes de Sant Julià en plena elaboració de mascaretes.
Modistes de Sant Julià en plena elaboració de mascaretes.
Diversos tallers a tot el país estan ja confeccionant, cadascú al seu ritme, mascaretes de cotó o polièster-cotó amb una entretela impermeable. No es tracta de proteccions homologables ni que puguin substituir les que realment necessiten els professionals sanitaris que estan en el primer front de combat del coronavirus, però sí que han d’ajudar a frenar el virus en altres nivells. Sobretot, el que es vol és evitar, justament, que els professionals quedin desbastits.

Els promotors de la xarxa de voluntaris han emès un comunicat precisant alguns detalls del procés, que està avalat pel ministeri de Salut. Expliquen que un dels dubtes més repetits pel que fa a la realització de les mascaretes a casa amb màquines de cosir és que els i les voluntàries no disposen dels materials professionals. “En aquest motiu, volem explicar que serveix qualsevol teixit de cotó o polièster cotó, com la roba de llit, així com gomes elàstiques comuns (aquelles que s’utilitzen per enrotllar cartells, la cuina o similars)”

També s’explica que pel que fa a “la friselina/propilè es pot utilitzar un tros de bossa de plàstic fina (com les emprades per comprar fruita i verdura als supermercats) i en cas de no disposar d’aquestes gomes elàstiques, es poden emprar trossos de tela”. Un altre dels dubtes més repetits ha estat què fer amb les mascaretes ja elaborades a les cases particulars. “En aquest punt, i en el moment en que hi hagi un volum de 50 mascaretes realitzades, caldrà posar-se en contacte amb l’organització ‘Mascaretes Andorra’, per indicar quin és el procediment a seguir”


Dos cosidors treballant al taller de confecció CAD2.

El col·lectiu, que explica que els materials triats permetran poder rentar les mascaretes “a temperatures d’esterilització, per la qual cosa, es poden reutilitzar sense risc afegit”, explica que “actualment comptem amb una pàgina web (www.voluntariscovid19andorra.com) on es pot trobar un espai de preguntes freqüents per esvair dubtes, un formulari per poder col·laborar en la xarxa. Altrament, hi ha una nou correu electrònic on adreçar- se: mascaretes@voluntariscovid19andorra.com".

Comentaris (2)

Trending