L'Associació de Discapacitats Visuals i Auditius neix per agrupar les reivindicacions del col·lectiu

Demanen que la cartera de serveis de la CASS inclogui les proves genètiques per prevenir la manca parcial o completa de la vista o de l'oïda

Marc Latorre, David Latorre i Jordi Casellas, de l'Associació de Discapacitats Visuals i Auditius d'Andorra
Marc Latorre, David Latorre i Jordi Casellas, de l'Associació de Discapacitats Visuals i Auditius d'Andorra
L'Associació de Discapacitats Visuals i Auditius d'Andorra (ADVAA) neix per agrupar les reivindicacions del col·lectiu. D'aquesta manera, han demanat que la cartera de serveis de la CASS inclogui les proves genètiques per prevenir la manca parcial o completa de la vista o de l'oïda en els seus fills. Es van reunir amb el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet i aquest va anunciar que a l'estiu aquesta petició pot ser una realitat.

Les demandes de l'associació es divideixen en quatre àmbits que són el social, l'educatiu, el sanitàri i el laboral. Així, per exemple, demanen, com es fa a Espanya, que es dugui a terme la valoració conjunta d'òptics, optometristes i oftalmòlegs i la seva cobertura per la CASS. Pel que fa a l'àmbit laboral, defensen l'adaptació o la reubicació del lloc de feina quan l'empresa estigui assabentada de la discapacitat del seu empleat.

En l'àmbit social fan esment en l’ accessibilitat, ja que segons la seva opinió sempre és concebuda per a les persones que van en cadira de rodes però que es fan molt poques adaptacions per a les persones amb discapacitat visual o auditiva. Volen, a més, que els llocs on s’han de fer tràmits contemplin les seves necessitats i que, per exemple, s'avisi les persones quan arriba el seu torn, i també reivindiquen pàgines web adaptades.

L'associació compta, pel moment, amb una vintena de membres i neix per promoure l'autonomia de les persones amb discapacitat visual i/o auditiva. S'ha creat perquè no hi havia una entitat pròpia. Una de les pròximes accions serà la celebració d'un espectacle de música i dansa.

 

 

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending