La digitalització i la innovació seran les claus del comerç post-Covid

La cinquena jornada Inntec conclou que cal combinar estratègies físiques i virtuals i aprendre a interpretar les dades que internet ofereix

Jordi Gallardo i Albert Moles durant l'obertura de la jornada.
Jordi Gallardo i Albert Moles durant l'obertura de la jornada. SFGA

La jornada Inntec celebrada aquest dimarts ha girat al voltant dels nous camins que s'obren per al comerç. Idees clau: cal combinar estratègies físiques i virtuals i aprendre a interpretar les dades que internet ens ofereix. El president d'Actinn, el clúster de la tecnologia i la innovació, Albert Moles, ha dit que "el gran repte" que té el comerç digital és que "els clients estan acostumats als preus i la qualitat de les grans plataformes" i les petites i mitjanes empreses, per tant, han de vetllar per oferir la mateixa qualitat i "aprofitar també la presència física".

La cinquena edició de l’Inntec, titulada 'Comerç phygital: els camins de l'omnipresència', ha tingut un centenar llarg d’inscrits, repartits gairebé al cinquanta per cent entre presencials i telemàtics. L’acte ha començat amb un parlament d’Albert Moles. Ha donat la benvinguda als assistents a "una edició que hem volgut dedicar als negocis al detall i als negocis 'to consumer' en general, després d’un any molt complicat per als actors del país a causa de les restriccions de mobilitat amb els estats veïns" i ha conclòs amb el desig que fos "una jornada de reflexió productiva i inspiradora, però també una jornada de retrobament personal, de socialització i de tornada progressiva a una normalitat més humana i relacional."

Tot seguit ha pres la paraula Conxita Marsol, cònsol major d'Andorra la Vella, qui ha dit que el comerç andorrà "ha d'estar a la primera línia en l'àmbit digital per poder
oferir la millor experiència al comprador presencial", i ha celebrat que es faci un congrés com aquest, "en que es discuteix com ha de ser el comerç del futur, una qüestió que interessa molt a un país eminentment comercial com Andorra", Finalment, Jordi Gallardo, ministre de Presidència, Economia i Empresa del Govern, ha enumerat "quatre àmbits rellevants en la transformació digital": el comerç electrònic ("si els nostres clients són digitals necessitem una botiga virtual"), el 'business intelligence' ("entendre la nostra clientela i com oferir-li una proposta que li interessi"), l'omnicanalitat i la innovació constant ("cal interioritzar la cultura de la innovació"), per concloure que "la clau rau en que aquestes eines aportin realment valor al client".

A continuació, el ministre ha lliurat un taló per valor de 5.000 euros a l''startup' Road Solutions, que ha desenvolupat un sistema per millorar les condicions de carreteres en època hivernal, guanyadora dels ACTINN Awards 2020, mentre que Marsol n'ha lliurat un de 2.000 euros a Parl'APP, la proposta d'emprenedoria social que es va endur el segon premi. La convocatòria per a l'edició 2021 dels premis es farà pública el pròxim dilluns.

Després s'han succeït divereses ponències —a càrrec de Luis Font, expert en vendes digitals i emprenedoria; Beatriz Irún, gran coneixedora del comerç internacional i en particular dels mercats asiàtics; Jordi Albanell, especialista en 'data driven marketing' i blockchain; Alba Alonso, experta en data analytics; i Sergio Colado, especialista en indústria 4.0 i psicologia cognitiva, dues taules rodones —sobre el model de comerç minorista que emergeix després de la Covid i sobre el culte a la dada— i dos 'business cases', dos casos pràctics de com diferents comerços s'estan adaptant al nou entorn.

Etiquetes

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.