Detingut un andorrà de 44 anys acusat de pertànyer a un grup que feia contraban de tabac a Espanya

Comentaris

Detingut un andorrà de 44 anys acusat de pertànyer a un grup que feia contraban de tabac a Espanya
Detingut un andorrà de 44 anys acusat de pertànyer a un grup que feia contraban de tabac a Espanya

Els mossos d’esquadra han desarticulat un grup que es dedicava a entrar a l’Estat espanyol tabac de contraban procedent d’Andorra. Arran de la investigació iniciada l’octubre passat s’ha detingut un andorrà de 44 anys acusat de ser qui transportava el tabac en un doble fons del seu vehicle fins a Artesa de Segre, on s’emmagatzemava. Hi ha dos detinguts més: un veí d’Artesa que era el propietari del local on es dipositaven els cartrons i un resident a la població barcelonina del Masnou i que suposadament era l’encarregat de moure el tabac per Catalunya i Espanya. Tots tres estant en llibertat. L’andorrà va haver de satisfer una fiança de 6.000 euros per ordre del jutge encarregat del cas.

Les detencions, segons que ha transcendit ara, es van produir els dies 27 i 28 d’abril. I les van practicar agents de la divisió d’investigació de la policia catalana. Als tres detinguts -l’andorrà de 44 anys, el veí d’Artesa de 70 i el del Masnou, de 47- se’ls va acusar de ser autors d’un presumpte delicte de contraban i d’un delicte de pertinença a grup criminal. Els arrestos són el resultat d'una investigació iniciada el passat mes d'octubre, quan els Mossos van tenir coneixement que un grup de persones estava introduint de manera il·legal tabac provinent d'Andorra en diferents punts de l’Estat espanyol.

Les indagacions van permetre constatar l’existència d'un grup organitzat composat per almenys tres persones cadascuna de les quals tenia una funció perfectament definida: un dels integrants s’encarregava de transportar el tabac des d'Andorra fins a un magatzem d'Artesa de Segre. Per fer-ho utilitzava un vehicle de matricula andorrana, que disposava d'un doble fons a la part del seient posterior. Amb aquest enginy es dificultava notablement la localització del tabac en cas que els aturessin en algun control policial. Una vegada el tabac es depositava al magatzem, propietat d'un dels integrants del grup, altres membres es dedicaven a la distribució de la mercaderia. En aquesta fase per transportar el tabac a diferents punts de l'estat espanyol utilitzaven vehicles amb matrícula espanyola.

De la investigació es va desprendre que el grup feia uns tres viatges setmanals i sempre portaven quantitats de tabac valorat en menys de 15.000 euros amb la finalitat de no incórrer en un delicte de contraban. El 27 d'abril els mossos van detenir un dels membres del grup, l’andorrà, quan acabava de realitzar un transport de tabac fins al magatzem. A l'interior del vehicle van intervenir tabac valorat en 7.500 euros. A més, al magatzem s’hi van localitzar 9.545 euros en efectiu.

L'endemà, els agents van detenir el propietari del magatzem, un home de 70 anys i un segon integrant de l’organització, de 47. Seguidament es va fer una entrada i perquisició al domicili del tercer detingut, situat al Masnou, on s’hi va trobar documentació que acreditava l'activitat continuada de contraban per part de l’organització. El detingut de 70 anys va quedar en llibertat amb càrrecs després de declarar davant dels mossos d'esquadra, amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan sigui requerit. Els altres dos detinguts van passar a disposició judicial el 29 d'abril i el jutge va decretar la seva llibertat sota fiança de 6000 euros cadascú.

Comentaris

Trending