Detingut després de patir un accident conduint amb un 'coma etílic de campionat'

Comentaris

Detingut després de patir un accident conduint amb un \'coma etílic de campionat\'
Detingut després de patir un accident conduint amb un \'coma etílic de campionat\'

Sis vegades més del límit màxim penal d’alcoholèmia. O dit d’una altra manera: un coma etílic en tota regla i de campionat un dilluns a les cinc de la tarda i estant al volant. Aquesta és la situació que presentava un home resident de 52 anys que va ser detingut dilluns de la setmana passada després d’estavellar-se contra un talús de la muntanya entre Anyós i l’Aldosa de la Massana, a la carretera secundària CS-310. Va ser arran de l’accident que va intervenir la policia. El Range Rover que conduïa l’home, Jaume V. M., va impactar sol després que el seu conductor en perdés el control. L’home viatjava sol i, per tant, en el sinistre no s’hi va veure implicat cap altre vehicle ni tampoc va afectar ningú més. 

L’home va haver de ser traslladat a l’hospital. Però més que per les lesions causades arran del xoc, pel grau d’alcoholèmia que presentava l’accidentat. De fet, el resultat de l’analítica que se li va fer va donar un resultat brutal, el més elevat que es recorda en els registres policies: 4,85. Tenint en compte que a partir de 0,8 l’índex ja es considera penal i comporta la detenció… L’home va estar ingressat unes quantes hores fins que no li va baixar el nivell d’alcohol que tenia a la sang. Una vegada va recuperar plenament la consciència, l’accidentat va ser formalment detingut i, per ara, i segons les fonts consultades, se li ha suspès el permís de conduir ‘sine die’. Això vol dir, segurament, que el fet que pugui tornar a conduir o no estarà condicionat a algun tipus de seguiment mèdic. Segurament, per assegurar-se de la desintoxicació de l’home. 

La detenció de l’‘home rècord’ accidentat a la Massana és una de les quatre succeïdes la setmana passada per delictes contra la seguretat en el trànsit. Els altres tres arrestos, els índexs d’alcoholèmia se situaven entre els llindars ‘més usuals’, que tot i això no deixaven de ser força alts en algun cas. Dilluns, divendres i diumenge, respectivament, i sempre de matinada, es van detenir tres homes, de 24, 29 i 19 anys (només el segon és turista) amb unes alcoholèmies d’1,32, 1,57 i 1,19 grams en litre de sang.

Dos arrestats per traficar amb drogues

La policia va detenir divendres a la tarda un noi resident de 19 anys acusat de traficar amb marihuana. Arran de diferents informacions rebudes, els agents van decidir, finalment, dur a terme un escorcoll en un registre particular d’Andorra la Vella. Arran de la perquisició es van localitzar tres pots de vidre que contenien pràcticament mig quilo de marihuana, en concret, 498,67 grams. També es van requisar diverses bosses de plàstic que servien per atendre les ‘comandes’ i una bàscula de precisió. També vinculat al tràfic de drogues, dijous a primera hora del matí es va detenir un home que el diumenge anterior havia acudit a un centre mèdic ja que hauria ingerit un embolcall contenint cocaïna. L’home, un resident de 43 anys, va quedar ingressat fins que de forma natural va expulsar el paquetet, que contenia 1,8 grams de cocaïna.

 

Comentaris

Trending