Detingudes dues persones més en el marc d'una banda organitzada de contraban

Als arrestats se'ls va comissar 4.080 paquets de tabac i 10 kg de tabac d'aigua, tot per un valor de 14.657 euros; els autors tenen relació amb les detencions que es van produir dimecres passat al Pas de la Casa

Comentaris

-
-
Els agents de la policia van detenir dilluns dues persones com a presumptes autores dels delictes de contraban i associació il·lícita. Aquests arrestos estan relacionats amb els que la policia va efectuar el dimecres de la setmana passada al Pas de la Casa. L'operació ha estat anomenada com 'Mitja' i tot apunta que els dos detinguts aquest dilluns i els tres del dimecres passat - tots de la mateixa ciutat francesa - que formaven part d'una banda organitzada dedicada al contraban de tabac. En aquesta ocasió, en concret s'han comissat 4.080 paquets de tabac i deu quilograms més de tabac de pipa d'aigua, per un valor total de 14.657 euros. 

Les detencions es van produir perquè dilluns pels volts de les set de la tarda, membres del Cos de Policia conjuntament amb la Duana andorrana, van detectar una furgoneta estacionada de la marca Peugeot i amb matrícula francesa. Donant-se la circumstància que el vehicle ja havia estat controlat en les tres detencions que s'havien produït dimecres. En aquest cas, es van comissar 3.290 paquets de tabac i 25 quilograms de tabac de pipa d'aigua per un valor d'11.449 euros i 1.146 euros, respectivament. 

Els agents van mantenir la vigilància contínua durant 5 hores al dit vehicle i van constatar que, cap a les dotze hores de la mitjanit, dos homes no residents de 21 anys en una altra furgoneta de la marca Renault i amb matrícula francesa van decidir traslladar el tabac del Peugeot cap a França, després de prendre diverses mesures de seguretat per detectar la presència d'efectius policials. 

En aquell moment es va procedir al control dels interessats i es va efectuar una inspecció a a la furgoneta Peugeot que va culminar finalment amb el comís del tabac i del tabac de pipa d'aigua, i també amb la requisició de les dues furgonetes i la detenció de les dues persones sospitoses. Durant la jornada de dimarts van ser posats a disposició judicial i van ser condemnats en el marc d'una ordenança penal que comportava com a pena substitutòria l'expulsió del territori andorrà per un termini de temps que no ha transcendit. Si abans que s'acabi aquest temps se'ls enxampa al Principat, automàticament ingressarien a la presó.

 

-

Relacionat

Detinguts tres homes al Pas amb 3.290 paquets de tabac i 25 quilos de tabac de pipa d’aigua

Comentaris

Trending