Ingressa a presó la parella d’Encamp ‘principiant’ en el tràfic de cocaïna

Residents de llarga durada de 27 i 29 anys, pretenien guanyar-se un sobresou per poder cobrir les seves necessitats com a consumidors freqüents

-
-
La parella d’Encamp que va ser detinguda diumenge i va ser acusada d’un delicte delicte de tràfic de droga tòxica ha ingressat a presó a primera hora d’aquesta tarda. La batlle de guàrdia ha considerat que hi havia elements suficients per processar-los i enviar-los a la Comella. Cap dels dos no tenia antecedents i era pràcticament la primera vegada, almenys segons el que s’ha constatat fins ara, que comerciaven amb cocaïna.

Inicialment, la policia va detenir arran d’un control rutinari el noi, de 27 anys. Estava estacionat en un carrer de Sant Julià diumenge a 2/4 de 6 de la tarda. Agents del cos d’ordre haurien notat algun moviment sospitós de l’home a l’interior del vehicle i li van requerir la documentació. Es va identificar degudament i seguidament els uniformats li van demanar si no era el cas que portés alguna substància estupefaent. Sense massa dilacions el jove va entregar tres embolcalls que contenien cocaïna.

Ja en qualitat de detingut, la policia el va traslladar fins a Encamp per tal de fer una perquisició al seu domicili. Just havia passat una hora. En el registre es van trobar onze embolcalls més de la mateixa factura que els tres primers i que contenien la mateixa droga. Al domicili hi havia la parella del noi, també resident i de 29 anys, que també va ser arrestada. Tots dos han evidenciat davant la batlle aquest dimarts, segons fonts properes a la investigació, un alt grau d’inexperiència.

Una de les indagacions que cal fer i que pot ampliar l’abast de l’operació és l’anàlisi d’un telèfon i dos targetes SIM comissades

En la declaració formal davant la policia, dilluns a la tarda, tots dos es van negar a declarar. Davant de la batlle, aquest dimarts, sí que s’haurien explicat. Han arribat a les dependències judicials, segons fonts policials, vers les 9 del matí. I totes les diligències que s’han hagut de fer fins al seu ingrés al centre penitenciari s’han allargat durant més de cinc hores.

Les fonts consultades han assegurat que els dos joves, amb feina més o menys estable, haurien decidit iniciar-se en el món del tràfic de droga a petita escala per tal de poder-se fer un sobresou i així ‘finançar-se’ les seves necessitats en la matèria, atès que serien consumidors freqüents. En tot moment, la parella hauria negat tenir una gran cartera de clients i ser traficants a l’engròs.

Entre les moltes coses que encara queden per fer en el marc de la instrucció iniciada arran de les detencions hi ha, per exemple, l’anàlisi d’un telèfon que s’ha comissat amb dues targetes SIM, que permetrà dilucidar, almenys teòricament, si els dos joves feien molts contactes i operacions o no. En virtut del processament i empresonament, la batlle ha decretat el comís dels catorze embolcalls de cocaïna -amb un pes total de 20,29 grams-, una bàscula de precisió, 1.450 euros en efectiu i el turisme on va ser enxampat l’home ara empresonat.

Comentaris

Trending