Desperta Laurèdia està a un pas de liderar una única candidatura transversal per batre’s a UL

Cerni Cairat podria acabar sent el cap d’una llista que aglutinaria totes les sensibilitats polítiques de la parròquia excepte la ‘pintadista’

Cerni Cairat i altres membres de Desperta Laurèdia en una visita al comú.
Cerni Cairat i altres membres de Desperta Laurèdia en una visita al comú.
Aquest divendres o a tot estirar dilluns seran claus per aclarir si a Sant Julià hi haurà dues llistes o més. Està clara la d’Unió Laurediana, i la voluntat és que al davant n’hi hagi una de sola que aglutini tota la resta de forces i sensibilitats polítiques de la parròquia. Ara mateix qui més possibilitats té d’acabar liderant la plataforma transversal unitària seria Desperta Laurèdia i el seu cap visible, Cerni Cairat, hauria mostrat una certa disposició a liderar el projecte, sempre que darrere hi hagi totes les formacions d’àmbit nacional, sense que quedi clar el paper que jugaria l’actual cònsol fortament criticat per Cairat, Josep Miquel Vila, que les darreres setmanes ha mostrat la seva voluntat d’optar a la reelecció.

La possibilitat que Desperta Laurèdia acabi tibant del carro s’hauria posat sobre la taula com a fórmula per forçar una entesa entre les forces d’abast nacional i aquelles persones independents favorables de reeditar un projecte similar al de Laurèdia en Comú. El fet de poder arreplegar tots els grups polítics, una situació que s’està debatent entre aquesta nit i la propera, i que entre divendres i dilluns s’hauria d’acabar de tancar, hauria animat Cerni Cairat a fer un pas endavant després d’haver exposat que la seva pretensió era promoure un canvi de rumb a la parròquia però situant-se en llocs del tercer cap enrere.

Cairat, però, seria la ferma imatge de la voluntat real de canvi. Més encara quan la persona amb qui realment comptava Demòcrates per Andorra (DA) per oferir com a persona de consens per liderar una plataforma d’oposició a UL va comunicar dilluns la seva renúncia a ser candidat. Es tracta de Marc Codina, un home que fa quatre anys sí que estava disponible però que a darrera hora va ‘caure’ perquè els moviments tàctics de les diverses faccions lauredianes que havien de fomentar el que després va ser Laurèdia en Comú no van encaixar en el sentit que Codina havia demanat.

Aquest cop, l’home que es volia posar novament sobre la taula després d’esbombar globus sonda com els de Ladislau Baró, no tenia la disponibilitat necessària. Però seria un dels primers valedors de Cerni Cairat. Encara no hi ha res de tancat, quedi clar. I aquest dimecres ha estat -i està sent- una jornada de forta activitat. Per separat, pràcticament totes les forces amb representació a Sant Julià han mantingut trobades per valorar possibles escenaris. Si totes les formacions veuen bé intentar una confluència única, els propers dies hi hauria d’haver contactes múltiples.

Si hi ha confluència, segons que han indicat les fonts, gairebé amb tota seguretat Desperta Laurèdia passaria a liderar el moviment. No està clar, però, quin seria l’encaix de Josep Miquel Vila. Està clar que dins d’aquest Desperta Laurèdia ampliat hi hauria d’haver des de DA a PS passant per SDP, els liberals més distanciats d’UL i, també, aquells que només han simpatitzat amb Laurèdia en Comú. La voluntat primera seria una contesa electoral a dos i que l’actual cònsol i aspirant a la reelecció abandonés.

Comentaris (6)

Trending