Descarten que tinguin coronavirus les dues persones ingressades per sospita de contagi

Un noi de 20 anys és company d’estudis del jove diagnosticat al Principat i una dona de 31 anys va coincidir en un vol amb una persona que va donar positiu a Espanya

-
-
Les dues persones -un noi de 20 anys i una dona de 31- ingressades des d’aquest dimecres en règim d’aïllament a l’hospital per ser sospitoses de poder patir el coronavirus finalment no han contret la malaltia i els símptomes que presentaven no van més enllà de ser, a tot estirar, una grip o ni tan sols això. Tots dos havien tingut relació amb persones diagnosticades.

En el cas del noi, que va arribar al centre sanitari dimecres al migdia, es tracta d’un company a la universitat del jove que va ser diagnosticat al Principat, que continua encara ingressat al centre hospitalari tot i que el seu estat de salut és bo. En el cas de la dona, que va ingressar durant la matinada de dimecres, estava en aïllament domiciliari, com una companya seva, des de dissabte passat després que les autoritats sanitàries catalanes advertissin a les seves homòlogues del Principat que havien coincidit en un avió procedent de Milà amb una persona que després va ser diagnosticada com a positiva a Espanya.

Els resultats de les proves realitzades a tots dos, i que durant el dia d’ahir van ser trameses al laboratori especialitzat de Madrid amb el qual treballa el SAAS, han descartat que tinguin la malaltia epidèmica i, per tant, ja sortiran del protocol per aquesta malaltia i seguiran el tractament que els aconsellin els metges, atenent el fet que encara no hauria passat el període de 14 dies d’incubació del virus d’ençà del darrer contacte amb la persona contagiada. Tots dos van presentar símptomes, durant dimarts i dimecres, compatibles potencialment amb la malaltia.

 

 

Comentaris

Trending