Desarticulen un grup de joves que introduïen al país per la muntanya marihuana en gran quantitat

La policia comissa en una operació molt ben coordinada 6,5 quilograms de ‘maria’ destinada a consumidors adolescents i menors i deté tres persones residents

-
-
Compraven la marihuana a Espanya, on l’anaven a cercar amb cotxes de lloguer per evitar suspicàcies i no arriscar-se a ‘perdre’ un vehicle propi en cas de ser enxampats, la passaven per la muntanya per evitar el punt fronterer del riu Runer i després, calcant els dispositius del contraban de tabac, la duien al domicili d’un dels tres detinguts on l’emmagatzemaven i la preparaven per a la seva venda ‘al detall’. Els clients principalment eren consumidors menors i adolescents. Els components de la xarxa no eren tampoc molt més grans: tres residents de 24, 30 i 31 anys han estat arrestats. 

L’operació policial anomenada ‘Elit’ ha permès desarticular un important grup de tràfic de ‘maria’ al Principat. De fet, l’actuació de la policia ha comportat el comís de 6,5 quilograms de marihuana, la quantitat més important mai localitzada i ja preparada per al consum. El preu de venda al mercat podria oscil·lar entre els 19.000 i els 32.000 euros. Com que les vendes es fan molt al detall, molt en minidosis, el rendiment econòmic que podia obtenir la xarxa és més alt.

La investigació efectuada ha permès el cos de policia esbrinar que la droga era introduïda al Principat provenint d’Espanya a través de rutes de muntanya, de ben segur les mateixes usades per al contraban de tabac, per posteriorment ser traslladada en un comboi de dos vehicles al domicili d’un dels interessats, on s’emmagatzemava i preparava per la distribució. Dos dels detinguts van viatjar a Espanya en un vehicle llogat per adquirir els més de sis quilograms de marihuana i desplaçant-se seguidament a un punt fronterer muntanyós no habilitat, limítrof amb la parròquia de Sant Julià de Lòria, sempre segons la versió oficial de la policia. 

En aquesta zona, un dels detinguts introduïa a peu la droga caminant i paral·lelament, el seu company accedia al país per la frontera del riu Runer, sense risc de ser interceptat en no dur a sobre cap producte estupefaent. Posteriorment, aquest pujava fins a les immediacions de la població de Fontaneda, on recollia a l’encarregat de transportar la droga i tots dos baixaven fins a Sant Julià de Lòria, on els esperava un segon vehicle que prèviament havia efectuat vàries passades de reconeixement per tal de detectar possible presència policial.

Més tard, tots dos vehicles continuaven la marxa en direcció a Escaldes-Engordany, on tenien previst guardar la marihuana. El cotxe carregat anava uns centenars de metres per darrera del vehicle pilot, ambdós connectats telefònicament per tal de preveure eventuals controls policials. Els dos cotxes van ser interceptats simultàniament i es va procedir a la detenció dels tres individus. A banda de les tres detencions, s'han efectuat diverses perquisicions -que van permetre comissar més de 1.700 euros i diversos dispositius mòbils- i altres diligències d’identificació. L’operació es manté oberta i no es descarten noves detencions.

 

Comentaris

Trending