Demòcrates "respecta" la decisió de Toni Martí i confia que aporti "la seva experiència i bagatge" ara només com a simpatitzant

Per ara la formació no ha rebut cap altra petició de baixa d’afiliació, encara que no es descarta que n’hi hagi en els propers dies o setmanes

Toni Martí entre Xavier Espot i Núria Barquín l'1 de desembre, durant la penjada de cartells electorals.
Toni Martí entre Xavier Espot i Núria Barquín l'1 de desembre, durant la penjada de cartells electorals.
Demòcrates no té intenció de respondre oficialment la carta de qui fou president del partit, Toni Martí, “demanant ser simpatitzant, no militant”. Donarà curs a la petició de l'exmandatari governamental en breu, segons que ha expressat la formació en un comunicat en què exposa que tot i respectant la decisió de Martí, confia que, "com a simpatitzant, aporti la seva experiència i bagatge per sumar al projecte de Demòcrates".

Fonts de la direcció de la formació ja havien admès l’existència d’una carta “manuscrita” enviada a l’actual màxim dirigent del partit, Xavier Espot, en què demanava que es modifiqui el seu estatus dins de DA. Deixar de ser afiliat per passar a ser solament simpatitzant. Com sol ser preceptiu en aquests casos, es dóna compte de la petició i no se’n fa cap més seguiment. Tot plegat ho ha confirmat oficialment la formació en un comunicat.

Les fonts consultades han assegurat que la diferència entre afiliat i simpatitzant, més enllà de l’abonament d’una quota, és que el primer té veu, vot i pot ocupar càrrecs orgànics dins el partit, mentre que el segon sols té veu. Les fonts consultades no han precisat què esgrimeix Martí per deixar la militància, tal i com ja va avançar l’Altaveu aquest diumenge. En tot cas, la derrota electoral del 15-D més la intenció de la direcció actual de Demòcrates de continuar enfortint l’aliança amb Liberals, amb la qual està manifestament en contra l’expresident demòcrata i excap de Govern n’és un eix vertebrador.

Per ara, la formació no ha rebut cap altra petició de baixa d’afiliació, encara que no es descarta que n’hi hagi més en els propers dies o setmanes. Sobretot entre el nucli dur del comitè demòcrata escaldenc, que va fer prevaldre la decisió de concórrer en solitari als comicis comunals de diumenge de la setmana passada. Martí hauria insinuat en alguns fòrums la seva intenció d’intentar promoure alguna altra iniciativa política.

 

 

Des de Demòcrates respectem la decisió presa per Toni Martí i confiem que, com a simpatitzant, aporti la seva experiència i bagatge per sumar al projecte de Demòcrates.

Etiquetes

Toni Martí amb altres membres del comitè demòcrata d'Escaldes seguint el debat televisiu escaldenc.

Relacionat

Toni Martí i el seu entorn escaldenc es plantegen la continuïtat a Demòcrates

Comentaris (4)

Trending