Demòcrates deslliga el resultat de les comunals del futur de la coalició governamental 

Espot assegura que el pacte de Govern cada cop és “més fort”, que “anirà fins al final” i retreu a Gili haver deixat el Consell General per optar al consolat d’Escaldes

Els cinc candidats demòcrates -Camp, Mortés, Marsol, Mas i Aleix- s'han presentat conjuntament a la plaça de la Rotonda d'Andorra la Vella.
Els cinc candidats demòcrates -Camp, Mortés, Marsol, Mas i Aleix- s'han presentat conjuntament a la plaça de la Rotonda d'Andorra la Vella.
“La coalició governamental és sòlida” i “passi el que passi” a les eleccions comunals “el Govern continuarà”. Així de rotund s’ha mostrat el cap de l’executiu i president de Demòcrates, Xavier Espot, en l’arrencada de la campanya electoral. Espot ha mostrat el convenciment dels ‘taronges’ que tenen el millor projecte per a cadascuna de les parròquies i per al conjunt del país. I tot deslligant la continuïtat del pacte de Govern amb els resultats del 15-D, i sense que ningú li ho demanés, ha disparat amb bala contra la candidat del PS a Escaldes, Rosa Gili, a qui ha retret que hagi abandonat el Consell General per fer el salt a la política comunal.

Espot ha fet una primera lectura de la posada en marxa de la campanya poc després del migdia a la plaça de la Rotonda, on Demòcrates ha simbolitzat la penjada de cartells de totes les seves candidatures. Els líders de les cinc llistes que tenen lideratge ‘taronja’ directe -no estan tan visiblement representats ni a la Massana ni a Sant Julià- han donat el tret de sortida a la capital amb Conxita Marsol de pal de paller i una imatge molt poc habitual: Xavier Espot, Jordi Gallardo i Jaume Bartumeu en un mateix indret per una mateixa causa.

Cert que demòcrates i liberals s’han barrejat amb més facilitat que uns progressistes que han mirat de mantenir una discreta segona línia tot donant suport a la integrant de la formació, a la membre d’SDP, a En Comú per Andorra la Vella. Bartumeu, juntament amb Marian Sanchiz o Josep Pujol, han fet costat a Meri Pujol. La barreja de tantes personalitats antagòniques i opositors acèrrims fins fa quatre dies feia fins i tot mal d’estómac. Però tocava vendre il·lusió. Com ha fet Espot.

El cap de Govern ha parlat com a tal i com a president de DA per reconèixer que malgrat que les “expectatives són positives” parteixen d’una “situació gairebé immillorable”. Espot ha assegurat que DA presenta “un bon balanç” amb una “gestió adequada” dels comuns on fins ara han governat, ja fos amb candidatures ‘taronges’ directes o llistes “afins”. El líder governamental i demòcrata ha fet un clam per mirar de “revalidar” els bons resultats de fa quatre anys tot “desvinculant-los del dia a dia del Govern”.

Espot ha recordat que l’executiu té el suport d’una majoria parlamentària folgada, i que encara que la governabilitat pot ser més “plàcida” si hi ha una major sintonia amb els comuns, ha assegurat que “la coalició governamental és sòlida” i que “la solidesa inicial” del pacte amb Liberals i Ciutadans Compromesos “cada com és més forta”, amb la qual cosa “aquest Govern anirà fins al final passi el que passi”.

El polític escaldenc també s’ha referit en concret al cas d’Escaldes quan se li ha demanat si és la parròquia on hi pot haver més batalla o el pot amoïnar més. “No em preocupa Escaldes. Si en algun lloc ens podíem permetre el luxe d’anar en solitari és a Escaldes. Presentem una candidatura excel·lent amb una persona amb sentit comú i experiència com en Miquel Aleix al davant”. Xavier Espot ha llançat un dard enverinat tot retraient que hagi abandonat el Consell General. “Aquesta -deixar el Consell sis mesos després d’accedir-hi en haver renovat la confiança de la ciutadania- és la millor mostra de la importància que (Gili) dóna a la parròquia”.

Comentaris (4)

Trending