Demòcrates deixa la porta oberta a què la CASS reemborsi avortaments fora del país

La formació presenta un servei “multidisciplinari” que hauria de fer l’acompanyament a aquelles persones que pretenguin interrompre l’embaràs

Comentaris

-
-
Demòcrates ha presentat aquest dijous el servei d’atenció integral a les dones sobre salut sexual i reproductiva, que tindrà com a objectius acompanyar, informar, aconsellar i donar seguretat jurídica les dones que volen interrompre de forma voluntària l’embaràs. En el marc d’un acte més de precampanya electoral, la formació taronja ha deixat la porta oberta a estudiar la via per la qual la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS) pugui acabar reemborsament els avortaments que per no afectar el sistema institucional s’hauran de continuar fent lluny del Principat.

El cap de la llista nacional, Xavier Espot, ha explicat que el servei serà “multidisciplinari” ja que comptarà amb la presència de quatre professionals: un metge, un psicòleg, un treballador social i un jurista. Espot, que ha estat acompanyat per la número dos a la llista nacional, Roser Suñé, ha afirmat que el servei, que estaria adscrit al ministeri d’Afers Socials, garantirà que cap dona quedi desatesa i ha afegit que el projecte “suposarà un pas endavant molt significatiu en el reconeixement dels drets de les dones”, sense posar en risc el sistema institucional del país. El candidat a cap de Govern ha afegit que programa d’atenció preveu proveir els serveis necessaris a les dones que es troben amb dificultats. 

En aquest sentit, el candidat de la llista parroquial d’Ordino i actual director assistencial del SAAS, Joan Martínez Benazet, ha explicat que servei d’atenció integral també ha de servir per obrir un espai de debat per estudiar un encaix legal i constitucional que permeti a la CASS reemborsar la interrupció voluntària de l’embaràs. Benazet ha afirmat que el procés assistencial “comença” a Andorra a través de convenis “existents” i que la pacient té sempre “l’atenció deguda"

Espot ha clarificat que la legislació actual permet avortar a un altre país sense que cap dona ni el metge que l’ha atès incorrin cap delicte. Al mateix temps, ha explicat que amb la situació actual, “cap dona ha de patir vergonya” i que “els tabús estan àmpliament superats”. La número vuit a la llista nacional, Helena Mas, ha defensat la necessitat “fonamental” d’oferir el suport i l’acompanyament psicològic necessaris de la dona durant el procés. 

 

Comentaris (3)

Trending