Demòcrates de Canillo s’aferra a la línia directa amb Govern com a valor diferencial

Francesc Camp evita parlar de desgast i es remet a la solidesa del partit i la feina feta a la parròquia i Marc Casal destaca el redreçament financer del comú i nega opacitat

-
-
Públicament, al marge de les xarxes socials, la candidatura de Demòcrates a Canillo ha estat la primera a presentar-se. Ho han fet els quatre primers de la llista -Francesc Camp, Marc Casal, Miquel Casal i Begoña Rubio- i el cap de llista s’ha aferrat a la marca taronja i línia directa amb Govern com el valor que diferencia aquesta candidatura de la d’Objectiu Comú, que és l’altra que concorre a la parròquia en les comunals del desembre. Camp i Casal, els candidats a cònsols, han remarcat la feina feta i la solidesa del projecte. No han volgut entrar ni en el possible desgast sofert durant aquests anys ni tampoc en la manca de transparència mostrada tot sovint per l’actual corporació, que Casal ha negat tot i reconèixer que potser no s’ha comunicat sempre prou bé.

Camp, els dos Casal i Rubio han comparegut per donar compte de les línies mestres de la candidatura, la visió global, i no han avançat ni una sola de les propostes d’un programa que, segons ha reconegut el cap de llista, encara no està tancat. Els dos primers de la candidatura han remarcat la feina feta i la millora que ha experimentat la parròquia, a parer seu, els darrers anys, especialment a nivell econòmic i d’infraestructures. Marc Casal, número 2 i actual conseller de Finances comunal, ha remarcat el fet que s’hagi passat d’un endeutament de 18 milions d’euros fa vuit anys als dos actuals, “que es podrien arribar a cancel·lar per la disponibilitat de tresoreria”.

Casal, com Camp, han remarcat les “bases molt sòlides” sobre les quals pivota actualment el comú canillenc i també la candidatura que lideren, l’eslògan de la qual tampoc han volgut revelar perquè “encara s’hi està treballant”. Això sí, l’actual conseller de Finances ha avançat que haurà viscut tres mandats “molt diversos i molt diferents” per les divergents necessitats i l’heterogènia composició dels equips dels quals ha format part. Tots dos candidats han celebrat que passi el que passi el 15 de desembre -remarcant sempre, això sí, que esperen guanyar- hi hagi oposició, un signe, segons Camp “de normalitat” i “saludable, si l’oposició és bona, que vol dir que aporti en positiu”. Que hi hagi confrontació de projectes aquest cop obligarà “a fer més reunions als pobles”, ha destacat l’exministre de Turisme, que ha afirmat que així també es podran “veure les inquietuds” dels ciutadans.

Els dos primers de la llista taronja canillenca celebren que s’hagi trencat la tendència de les dues conteses electorals anteriors on ho hi va haver competència

Justament, el passat governamental de Francesc Camp ha estat un dels aspectes que ha centrat la compareixença. Ha reconegut que la seva voluntat era apartar-se de la primera línia política però que amb el pas del temps, veient-ho d’una forma més pausada i havent-hi “una certa unanimitat” en què havia de ser el candidat de Demòcrates va decidir acceptar el repte. Camp ha defensat la feina feta al ministeri sobretot quant a la regulació dels allotjaments turístics, i ha negat que hi hagués hagut cap fricció amb els mandataris comunals canillencs. De fet, l’extitular de Turisme no s’ha volgut referir al possible desgast pel seu pas a l’executiu o pels anys que el mateix color polític porta les regnes de la corporació.

“Hi pot haver electors que vulgui canvi”, ha exposat un Camp que ha recordat que tot plegat només se sabrà el 15 de desembre i que la feina durant les properes setmanes és transmetre als ciutadans tot el que s’ha fet i el que es pretén continuar fent. Reconeixent implícitament que DA ha viscut i viu una mena de trencadissa en altres parròquies, el cap de llista ha explicat que “a Canillo hi ha certa solidesa entre totes les tendències demòcrates. No hi ha hagut cap esquerda, cap escletxa”, tot i que al març, durant la confecció de la candidatura territorial per a les generals sí que hi va haver certa tibantor i justament Camp era un dels noms que podien haver anat a la llista i finalment va caure.

Francesc Camp ha destacat l’experiència comunal de tres dels membres de la candidatura -el propi Marc Casal però també Cerni Pol i Rafel Casal-, fet que ha considerat “un punt diferencial”, però també el fet que “som Demòcrates independents. Però sobretot som Demòcrates”, remarcant així que “hi ha la mateixa estratègia que el Govern” i aquesta línia directa amb Prat de la Creu pot ser cabdal i, alhora, un valor que Objectiu Comú podria no tenir. Evidentment, això darrer no ho ha dit explícitament el candidat. De la seva banda, Marc Casal ha negat que hi hagi hagut opacitat a l’actual corporació, i més enllà de destacar l’alt nivell tecnològic del comú i la molta informació que hi ha a la pàgina electrònica, sí que ha admès que cal “comunicar molt millor”.

Finalment, el número 3 de la candidatura, el cirurgià Miquel Casal, fill de l’actual conseller comunal del mateix nom, ha reconegut que la política sempre li ha estat d’interès però que allò complicat era compaginar aquesta activitat amb la vida professional, que durant molts anys, i fins en fa tres, l’ha mantingut allunyat del Principat. Però “després que el Francesc o el Marc em presentessin el seu projecte, em vaig decidir ràpid a acompanyar-los”. Casal, Miquel Casal, ha qualificat el grup que han format de continuista però, alhora, renovador.

Comentaris

Trending