Degoteig de noves denúncies per robatoris en despatxos professionals i domicilis el cap de setmana

La policia manté oberta la investigació conscient que serà molt difícil enxampar els lladres atès que probablement ja han fugit del Principat

-
-
La finalització del llarg cap de setmana i el fet que hagi transcendit que hi ha hagut diversos furts amb força, com a mínim, a Andorra la Vella i Escaldes, on prioritàriament s’han vist afectats despatxos professionals i locals comercials tancats els festius, i també a Sant Julià, ha comportat que la policia hagi anat rebent noves denúncies. El nombre de furts intentats o consumats serà molt nombrós. En canvi, no es preveu que sigui tan quantiós el valor material del que s’hagin endut.

La policia manté oberta la investigació conscient que serà molt difícil enxampar els lladres atès que molt probablement ja han fugit del Principat perquè tenien molt clar quan havien d’actuar: durant uns dies en què molta gent del país n’havia marxat per aprofitar les vacances escolars o, com a mínim, el llarg cap de setmana que ha fet que molts establiments estiguessin tancats. Justament, els objectius dels lladres serien, justament, locals tancats i domicilis on prèviament s’havien assegurat que no hi havia ningú.

Encara que es pensa que hi hauria membres de dues suposades bandes actuant -una seria la de les parròquies centrals, amb dos joves com a referent; i una altra a Sant Julià, amb una dona d’una cinquantena d’anys, vestimenta fosca i mocador al cap com a protagonista-, hi hauria punts de coincidència, com per exemple assegurar-se prèviament a forçar qualsevol porta que en l’immoble que pretenien entrar no hi havia ningú.

D’aquí que truquessin insistentment el timbre o que usessin altres tècniques per assegurar-se que allí on pretenien entrar hi havia o hi podia haver objectes d’interès. Buscaven elements que deixin poc rastre i que ocupin poc volum. Prioritàriament, diners en efectiu i joies, encara que en algun cas, per exemple a Sant Julià, on s’ha entrat en diversos edificis tant del nucli antic com de la carretera de Nagol, per exemple, també han desaparegut dispositius mòbils.

La policia està fent un discret control en zones de despatxos i ha reforçat la vigilància en els punts on hi ha hagut els furts per intentar dissuadir els delinqüents i, alhora, per mirar d’obtenir eventuals pistes que portin als autors dels actes delictius. Per ara, però, no hi hauria elements prou sòlids que puguin portar a cap detenció imminent malgrat que, com han assegurat algunes fonts, en aquests casos els cops de sort hi tenen molt a veure i en qualsevol moment, si encara estiguessin en territori andorrà els lladres, circumstància que es posa molt en dubte, la pressió policial podria donar fruit.

Control policial a la confluència entre els carrers Prat de la Creu i Bonaventura Armengol, a Andorra la Vella.

Relacionat

Onada de robatoris en domicilis particulars, oficines i despatxos

Comentaris

Trending