Decepció per la ‘inaccessibilitat’ del nou batxillerat internacional

Ben pocs estudiants accediran als estudis que haurien de permetre anar a universitats d’arreu del món

-
-
El nou batxillerat internacional no serà el que era. Molts pares i alumnes s’han desil·lusionat en veure que és pràcticament impossible poder cursar aquests estudis dissenyats per poder anar, posteriorment, a qualsevol universitat d’arreu del món. Malgrat que inicialment aquests nous estudis, sorgits de l’adaptació del batxillerat general i el professional, havia d’estar obert a tothom, a la pràctica no és així.

D’entrada, segons que han explicat fonts que han estat informades directament del contingut de la nova formació, cal que els alumnes que pretenguin cursar el batxillerat internacional tinguin un elevat nivell de llengües, d’idiomes. La llengua vehicular de moltes de les assignatures és diferent al català, fins i tot a l’espanyol. Per tant, cal assegurar un domini notable o bé d’anglès o bé de francès.

Després, però, el gran problema és que no hi ha hagut, segons les fonts, una adaptació general d’assignatures, sinó que, d’entrada, les assignatures que s’ofereixen emmarcades en el batxillerat internacional estan molt encarades, almenys segons els consultats, al món científic. Per tant, estudiants que malgrat tenir un nivell idiomàtic bo tinguin clar que volen encarar els seus estudis cap a branques socials o lingüístiques hi tenen poc o res a fer.

Per aquest motiu, doncs, l’accés a la nova formació quedarà molt limitat. Ha estat el propi professorat el que ha triat -benentès- quins podrien ser els estudiants que podrien arribar a complir el perfil per poder cursar a partir del setembre vinent el batxillerat internacional. Tot i fer aquest filtre, molts dels ‘escollits’ haurien declinat la proposta, que troben molt complexa de poder seguir o que no acaba de complir les expectatives o que, en alguns casos, tant alumnes com sobretot pares, tenen clar que no podran dur els seus fills més enllà d’Espanya o França, quan aquest batxillerat tot sovint està encarat a centres universitaris britànics o americans.

Comentaris (5)

Trending