DA ratifica "la confiança" a Meritxell Mateu perquè "no hem de dubtar de la seva versió"

Comentaris

DA ratifica \"la confiança\" a Meritxell Mateu perquè \"no hem de dubtar de la seva versió\"
DA ratifica \"la confiança\" a Meritxell Mateu perquè \"no hem de dubtar de la seva versió\"

L’executiva de Demòcrates per Andorra (DA), “per unanimitat”, ha decidit “ratificar la confiança” en la consellera general Meritxell Mateu després “d’escoltar les seves explicacions” i arribar a la conclusió que “no ha realitzat cap activitat delictiva”. Així ho ha explicat el secretari d’organització de la formació, Esteve Vidal, després que la parlamentària hagi comparegut davant la direcció del partit. Les manifestacions de Vidal han estat calcades a les que havia fet hores abans davant els micròfons de Ràdio Nacional d’Andorra (RNA) el president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró.

Vidal ha afirmat que el partit està convençut que Meritxell Mateu ha exercit el seu càrrec, tant la legislatura passada com aquesta, “amb la màxima objectivitat”. Però no ha desvetllat ni cinc cèntims de la “relació laboral”, com l’ha qualificat, que la consellera hauria mantingut amb Banca Privada d’Andorra (BPA). “El que va fer és un assessorament merament tècnic sobre un dossier purament tècnic” i, en conseqüència, “no hi ha motiu per posar en dubte” la tasca parlamentària de la consellera general. Segons Vidal, la ‘contractació’ de Mateu per BPA “no té res a veure amb la condició de consellera” de la demòcrata. I ha recordat que hi ha altres particulars que haurien contractat consellers generals no pas perquè tinguin aquest càrrec.

El secretari d’organització de DA s’ha mostrat a favor de regular les incompatibilitats que ja estan clarament definides per als membres del Govern en relació als càrrecs dels comuns i del Consell General. I ha evitat entrar a parlar d’ètica i estètica. De fet, ni tan sols ha volgut valorar si la tasca duta a terme per Mateu i de la forma com la va realitzar contravé alguns dels articles del reglament del Consell General tal i com ha denunciat, per exemple, Socialdemocràcia i Progrés (SDP). “Això ho ha de dir el Consell”, ha dit com a molt Esteve Vidal.

Per al dirigent demòcrata, qualsevol conseller, tingui la relació laboral o mercantil que sigui, “quan s’asseu a l’hemicicle ho fa de manera independent”. I després d’insistir que “no tenim perquè dubtar de la seva versió”, de la donada per Mateu, que en vuit pagaments diferents va rebre fins a 48.000 euros a través de la societat Landstreet, investigada per la Batllia, Vidal ha incidit en què “l’estatus de conseller a ple temps no és reglat” i que les “compatibilitats i incompatibilitats van més enllà de la consellera Mateu”, tot recordant que no es tracta d’un parlament “amb polítics professionals” i, per tant, la immensa majoria dels aforats tenen activitats laborals al marge de la política.

“Ens ha explicat els fets i ens hem donat per satisfets amb les seves explicacions”, ha acabat sentenciant un Esteve Vidal que ha comparegut davant els mitjans de comunicació després de la celebració de l’executiva de DA. El grup parlamentari demòcrata en ple també hauria donat suport a la consellera Meritxell Mateu encara que és de domini públic que hi ha diversos integrants del grup que no acaben de combregar amb l’exambaixadora i exministra.

Fotografia: agència ANA

Comentaris

Trending