DA escenifica la suposada unitat del partit amb una trobada de càrrecs electes

Comentaris

DA escenifica la suposada unitat del partit amb una trobada de càrrecs electes
DA escenifica la suposada unitat del partit amb una trobada de càrrecs electes

Demòcrates per Andorra (DA) ha escenificat aquest vespre de dilluns una suposada unió que no existeix. El distanciament entre les classes dirigents i les bases cada cop és major. Per això la formació ha convocat majoritàriament els càrrecs electes. Així es titulava la convocatòria: trobada de càrrecs electes. O el que és el mateix: aquelles persones que perceben un salari per ostentar una cadira ja sigui al Consell, ja sigui al Govern, ja sigui en alguns dels comuns del Principat. Cert és que a la reunió, per intentar ‘silenciar el “soroll mediàtic del ‘cas BPA’”, també hi han assistit altres persones integrades en la formació, especialment components de les candidatures que s’han presentat com a ‘taronges’ en els darrers comicis electorals celebrats.

La trobada de càrrecs electes arriba després, fonamentalment, de la dimissió de la consellera general Meritxell Mateu. La sortida forçada de la parlamentària ha fet molt mal a la formació, segons que han reconegut diversos integrants de la mateixa. Que dirigents del partit com el propi cap de Govern, Toni Martí, o el president del grup parlamentari, Ladislau Baró, estiguessin defensant l’ara ja exconsellera just quan apareixien uns correus electrònics que evidenciaven el tipus de relació professional que Mateu va mantenir amb BPA ha indignat una part important de DA i encara més notable de la ciutadania. Tampoc no contribueix a la calma saber que diversos ministres o les seves famílies van fer moviments bancaris al tomb de la intervenció de BPA.

Just arran d’aquests darrers fets, i de les noves informacions aparegudes al diari digital espanyol ‘OK Diario’, el titular d’Afers Socials, Justícia i Interior, Xavier Espot, ha anunciat la interposició d’accions judicials contra l’esmentat mitjà per un delicte de calúmnies i un altre de revelació de secrets bancaris. ‘OK Diario’ ha explicat avui que Espot i el seu pare havien venut un seguit de valors a l’entorn del 4 de març del 2015. El ministre ha explicat que els diners obtinguts per aquelles vendes es van quedar al compte i amb posterioritat van quedar travats.

“Desvaloritza la política”

El secretari general del partit, Eric Jover, ha indicat que es volen centrar en els projectes de país que afecten el dia a dia dels ciutadans, i ha criticat el "soroll mediàtic que està institucionalitzat per alguns partits", assegurant que "ells sabran a quin joc juguen però jo crec que això desvaloritza la política del país". En el mateix sentit s'ha expressat Marc Ballestà com a portaveu del grup parlamentari, que ha indicat que amb l'afer de Meritxell Mateu es va actuar d'acord amb les informacions i els fets que es van anar succeint, alhora que ha lamentat que l'oposició estigui tant poc centrada en els aspectes que realment importen al nostre país. Des del Govern, la ministra Sílvia Calvó ha dit que en l'acte s'ha demostrat que estan preparats per afrontar tot el que pugui anar sortint, i que la seva obligació és ser transparents i donar explicacions quan calgui, "sense desconcentrar-nos dels projectes que són importants”.

Jover, preguntat per si el partit aguantaria una nova sotragada, ha dit que tota la gent que "hem fet un pas endavant per ser càrrecs públics hem de ser responsables, i pensar que el projecte està per sobre de les persones". En aquest sentit, considera que el projecte de DA "és el millor que té aquest país, cada cop n'estic més convençut quan veig com actuen els altres partits". De fet, considera que el soroll mediàtic està institucionalitzat per alguns partits polítics, un camí que ha qualificat de "sinuós i que no ens porta enlloc", i que desprestigia la política que s'està fent a Andorra.

Pel que fa a la dimissió de Meritxell Mateu, Ballestà ha indicat que van actuar d'acord amb les informacions i els fets que es van anar succeint, tot i que "malauradament el final va desembocar en la renúncia de la nostra companya". Per tot plegat, el conseller general s'ha mostrat convençut que la ciutadania pot estar tranquil·la per la resta de consellers.

Amb informació de l'Agència Andorrana de Notícies (ANA) / Fotografia: ANA

Comentaris

Trending