‘El ventre del mar’ amb Roger Casamajor es projecta al Festival de Moscou

La pel·lícula d'Agustí Villaronga sobre l'atrocitat humana s'estrenarà a l'estiu a Mallorca, a l’Atlàntida Film Fest

ROGER CASAMAJOR, AGUSTÍ VILLARONGA I ÒSCAR KAPOYA.
ROGER CASAMAJOR, AGUSTÍ VILLARONGA I ÒSCAR KAPOYA. ARXIU

'El ventre del mar’, la nova pel·lícula d’Agustí Villaronga sobre l’atrocitat humana que s’estrenarà a Mallorca a l’Atlàntida Film Fest a l'estiu. Aquest cap de setmana s'ha projectat al Festival de Moscou. Entre els protagonistes hi ha l'andorra Roger Casamajor.

Basada en fets reals, amb guió i direcció d’Agustí Villaronga i inspirada en el capítol que porta el mateix títol de la novel·la “Oceà mar”, en què l’escriptor italià Alessandro Baricco pretén entendre com s’enfronta l’ànima humana als conflictes. Així és el nou film del director d’'Incerta glòria' l’argument del qual gira entorn de l’horror que viuen durant dies i dies 147 homes confinats en un rai a la deriva enmig del mar.  Aquest naufragi va ser immortalitzat pel pintor francès Théodore Géricault en el famós llenç 'El rai de la Medusa', conservat al Museu del Louvre de París. La semblança entre l’original i la ficció cinematogràfica és evident.

El rodatge es va realitzar en només tres setmanes i amb pressupost modest. Per això, la majoria d’escenes es van rodar a l’interior del Sindicat de Felanitx. Un edifici emblemàtic, malgrat el seu estat ruïnós. Aquests interiors contrasten amb els pocs plànols oberts de la mar.  Roger Casamajor i Òscar Capoya interpreten els dos protagonistes, que representen dos punts de vista oposats a l'hora d'enfrontar-se al naufragi: un oficial i un mariner, i l'actriu mallorquina Muminu Diallo fa el paper de Therèse.

La pel·lícula no només narra un terrible fet real ocorregut durant la colonització del Senegal, sinó que posa el focus en molts conflictes actuals, com les tensions racials sorgides als Estats Units i l'abandonament que viuen moltes persones per la crisi econòmica arran de la Covid-19, i és una referència inevitable als moviments migratoris del Mediterrani.

Etiquetes

Comentaris

Trending