El vandalisme contra béns culturals no s’atura: més grafits al colomer de casa d’Areny-Plandolit

Patrimoni Cultural, que ha cursat les pertinents denúncies, ja ha procedit a eliminar les pintades amb el suport d’una restauradora

Dos dels grafits traçats a les parets del colomer.
Dos dels grafits traçats a les parets del colomer. PATRIMONI CULTURAL

Els responsables de Patrimoni Cultural treuen foc pels queixals. Com més va, més elements del patrimoni immoble del país apareixen amb agressions vandàliques. Els darrers temps han sigut diversos els atacs que han sofert espais com Sant Serni de Nagol, Sant Romà de les Bons o el Roc de les Bruixes. L’últim espai víctima del vandalisme, i per repetició, ha estat el colomer de casa d’Areny-Plandolit, a Ordino.

El departament governamental ja ha procedit a fer les respectives denúncies -encara que és complicat trobar els autors de les pintades- i també s’han fet ja els treballs de neteja dels grafits, sense cap mena de valor, és clar, gràcies a la col·laboració professional de la restauradora Íngrid Forell. Tot i el curós treball que s’ha dut a terme, més o menys s’observa on ha calgut fer l’actuació. El ministeri està treballant per avaluar possibles accions per garantir una major seguretat de l’espai, com ara col·locar càmeres de vídeo-vigilància.

311927764 126319110031399 3292483224230647110 n
El colomer una vegada refet de les pintades. | PATRIMONI CULTURAL

En tot cas, i a través de les xarxes socials, Patrimoni Cultural ha deixar clar que es considera que “aquestes pintures són actes vandàlics, ja que es tracta d’una acció en un edifici que té una protecció que s’atorga als béns de valor històric” i es torna a “demanar civisme i respecte vers el patrimoni”, més enllà que s’actuarà en conseqüència i amb tota la força que la regulació penal actualment permet si es localitzen els autors de la bretolada grafitera.

Comentaris (4)

Trending