Tret de sortida a una temporada cultural amb més suport del Copríncep

‘Les crapauds fous’ es podrà veure dilluns vinent al Complex d’Encamp i serà el primer plat fort d’un cicle que compta amb 50.000 euros d’aportació per part dels serveis del cap d’Estat

Tribolet, Rascagneres i Escande han presentat l'obra.
Tribolet, Rascagneres i Escande han presentat l'obra. G. P.

Encamp tornarà a acollir enguany una de les representacions de la Temporada Cultural organitzada per l’ambaixada francesa. El pròxim dilluns la sala d’actes del Complex Esportiu i Sociocultural acollirà ‘Les crapauds fous’, una obra que, ha volgut destacar el cònsol menor de la parròquia, Jean Michel Rascagneres, és molt adequada al moment actual. La ‘Saison’ comptarà enguany amb una major aportació, gairebé el doble, per part de la representació del Copríncep, en una ferma aposta per la cultura gal·la.

En la presentació de l’obra, el mandatari comunal ha volgut recordar que a l’hora de seleccionar-la, “vam tenir dubtes” però ha remarcat que “ara, crec que l’hem encertat”. I és que, considera que la representació té, en el moment actual, “una especial rellevància”. ‘Les crapauds fous’ explica la història de dues persones que, durant la Segona Guerra Mundial, “es van arriscar per salvar-ne d’altres”.

I, justament, ha volgut emmarcar aquesta història en l’actual situació, recordant els conflictes existents, entre altres llocs, a Ucraïna o Iran. “Parla d’iniciatives individuals en un moment difícil”, ha indicat. Ara, defensa, “ningú pot tenir indiferència amb tot el que està passant”.

Per la seva banda, l’ambaixador, Jean Claude Tribolet, ha destacat que l’obra va aconseguir el 2019 tres premis Moliere. “És una peça original, amb una molt bona escenografia. Espero que agradi molt al públic francòfon”, ha comentat.

‘Les crapauds fous’ es podrà veure dilluns vinent, a partir de les nou del vespre, al Complex Esportiu i Sociocultural d’Encamp. Les entrades ja estan a la venda i s’espera “fer el ple, com sempre”, segons ha indicat Rascagneres.

Enguany, la temporada compta amb una major aportació per part de la representació del Coprincep francès. Així ho ha explicat Pascal Escande. “Hem decidit augmentar el suport. Pensem, per un costat, que després de la pandèmia hi ha una necessitat de fomentar la cultura, i especialment la francesa”, ha afirmat. Es participa amb 50.000 euros, “un esforç molt important”, gairebé el doble que el darrer cop. Aquesta aposta, ha avançat, es mantindrà durant els pròxims anys.

Etiquetes

Comentaris

Trending