Una traducció al català d’un autor grec ja desaparegut, llibre ‘andorrà’ més venut a la Setmana

Andorra clou la participació al certamen del llibre en català, a Barcelona, amb més de 260 títols venuts

0922 Setmana llibre català (1)
0922 Setmana llibre català (1)

‘El tercer casament’, la traducció al català de l’obra original de l’escriptor grec ja desaparegut Kostas Taktsís, traspassat el 1988, és el llibre editat per una editorial andorrana que més s’ha venut a la Setmana del llibre en català que s’ha celebrat a Barcelona les darreres setmanes.

L’Àrea de Lectura Pública i Biblioteques fa una valoració molt positiva de la participació conjunta del ministeri de Cultura del Govern d’Andorra, l’Associació d’Editors d’Andorra i l’Associació Llibre del Pirineu en la 40a Setmana del llibre en català. L’estand d’Andorra oferia prop de 230 títols diferents dels quals finalment s’han venut 267 exemplars en total (59 llibres més que l’any 2021). Així, vist el manteniment de la ubicació actual i l’ampliació dels horaris d’obertura respecte del 2021, el resultat de vendes és molt satisfactori.

Com s’ha dit, el títol més venut és ‘El tercer casament, de Kostas Taktsís, d’Edicions Trotalibros, amb 53 exemplars venuts. En l’apartat de Ficció, com ‘El tercer casament’, ‘Quatre dones del setze’, de Laia de Ahumada, de Medusa editors,  ha venut 14 exemplars venuts. Quant a la no ficció, ‘Parets de pedra seca’, d’Editorial Andorra, amb 26 exemplars venuts i ‘100 coses que has de saber sobre Andorra’, d’Arnau Colominas i Maria Cucurull, d’Anem Editors, amb 15 exemplars venuts. En el capítol d’infantil i juvenil, ‘Marmi i el curiós barret’, de Susanna Isern, d’Editorial Andorra, va ser el títol més venut amb sis exemplars.

L’acollida de les activitats proposades per donar a conèixer tant la producció editorial d’Andorra i del Pirineu com els escriptors ha sigut molt positiva. Els organitzadors s’han mostrat oberts a ampliar els espais per a les presentacions de llibres d’Andorra. Enguany les activitats de Trotalibros es van fer el primer cap de setmana i tot el matí del dia 17 de setembre es van agrupar amb les presentacions de novetats de diferents editors i autors a l’escenari principal.

La presència de la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i de la directora de Promoció Cultural, Montserrat Planelles, a les quals el president de La Setmana, Joan Carles Girbés, va oferir una acollida especial va permetre consolidar la relació que existeix des del 2012, primer any que Andorra hi va participar.

Etiquetes

Comentaris

Trending