Sant Julià presentarà a l'estiu la candidatura de 'Ciutat creativa' a la Unesco

El comú lauredià vol posar en marxa un institut de recerca de l'art popular d'Andorra i del Pirineu

Comentaris

El ball de la Marratxa, a la plaça Major de Sant Julià de Lòria.
El ball de la Marratxa, a la plaça Major de Sant Julià de Lòria. Altaveu

El cònsol major de Sant Julià de Lòria, Josep Majoral ha anunciat aquest dimarts que el comú presentarà la candidatura a 'Ciutat creativa en el món de les arts i de la cultura popular' el mes de juliol sempre i quan no hi hagi cap contratemps amb l'evolució de la pandèmia de la Covid-19.

La Unesco obrirà el termini de presentació el mes vinent. Majoral ha explicat que l'elaboració del dossier està molt avançat i que hi ha dues parts importants que són la història i la trajectòria cultural de la parròquia i els projectes de futur. En aquest sentit, el cònsol ha avançat que es vol posar en marxa un institut de recerca d'Andorra i el Pirineu de l'art popular.

Majoral opina que el reconeixement per part de la Unesco donarà un reconeixement a les entitats culturals del territori a la vegada que els ofereix una projecció cap a l'exterior amb la possibilitat de crear sinergies amb ciutats d'arreu del món.

El segell de ciutat creativa es va obrir el 2004 amb l’objectiu de convertir les indústries culturals en referència estratègica del desenvolupament local i potenciar de forma activa la cooperació internacional amb les ciutats germanes. N'hi ha 246 però en la modalitat en què concorre Sant Julià, només són nou.  En el projecte hi ha l'obertura de la casa comuna de l'avinguda Verge de Canòlich com a lloc d'exposicions i  la rehabilitació de la casa Bonet d’Aixirivall.

Comentaris (1)

Trending