Sant Julià de Lòria recupera la Festa de les Entitats Culturals

Tindrà lloc el dissabte vinent i coincidirà amb la cloenda de les activitats del projecte Movlav

La cap de Cultura, Laura Rogé i la cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Mireia Codina durant la roda de premsa.
La cap de Cultura, Laura Rogé i la cònsol menor de Sant Julià de Lòria, Mireia Codina durant la roda de premsa. COMÚ SANT JULIÀ DE LÒRIA

El proper dissabte tindrà lloc la Festa de les Entitats Culturals que Sant Julià de Lòria recupera després de molts anys de no celebrar-se. L’acte començarà a les 11 del matí amb la plantada de gegants a la plaça de Calonge Sant Antoni en què la Colla Gegantera estarà acompanyada dels grallers de la Seu d’Urgell. En el mateix acte, es visualitzarà el trasllat cap a aquest indret cèntric del poble de l’escultura en honor a la Colla que abans estava al pont de Solà des del 1991 i que va ser reubicada amb la remodelació de la plaça en un lloc en què l’entitat no considerava adient.

Posteriorment, hi haurà una cantada a càrrec de la Coral Rocafort i una cercavila de gegants fins a la plaça de la Germandat on cap a la una del migdia hi haurà una fideuà popular que precedirà a una masterclass de zumba. “Per nosaltres és important la celebració d’aquesta festa perquè d’alguna manera suposa un reconeixement per part d’ells a l’esforç que fa el comú en donar-los el suport econòmic i de recursos humans”, ha manifestat la cònsol menor, Mireia Codina.

Es dona la circumstància que la festa coincideix amb la cloenda del projecte Movlav per la qual cosa, per la tarda també hi haurà activitats entre les quals destaca el lliurament de premis del concurs de pintura i dibuix promogut des de l’Escola d’Art. “Cada entitat té el seu propi funcionament però pensem totes tenen la inquietud de retrobar-se”, ha comentat la cap de servei d’activitats culturals, Laura Rogé.
 
 
 
 

Comentaris (2)

Trending