Sant Julià continuarà acollint concerts del Festival de Música Antiga dels Pirineus

La parròquia s'hi ha afegit en aquesta edició i està decidida a ser una plaça fixa en un certamen en plena expansió

Comentaris

Un dels concerts de l'edició d'enguany.
Un dels concerts de l'edició d'enguany. FEMAP

Sant Julià de Lòria continuarà acollint concerts del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP). Així ho ha confirmat aquest dimarts la cònsol menor laurediana, Mireia Codina. La parròquia s'hi ha afegit en aquesta edició, la dotzena i està decidida a ser una plaça fixa en un certamen en plena expansió ja que cada amy hi ha més peticions de poblacions que en volen formar part.

L'església de Sant Julià de Lòria va ser l'escenari el 17 de juliol de la Missa Regalis protagonitzada per l’Ensemble Lisboa 1740 i tambè d'un concert del FeMAP social.  La dotzena edició del certamen  ha comptat amb una assistència de gairebé 5.000 persones i ha registrat un increment d'un cinc per cent en la venda d'entrades. El director del festival, Josep Maria Dutrèn, s'ha mostrat molt satisfet amb aquest lleuger creixement, tenint en compte que s'ha percebut un descens de turisme estranger als concerts. 

Sobre l'edició del 2024, Dutrèn ha explicat que els bons resultats "mostren que hi ha ganes de seguir creixent" i ha dit que hi ha cinc municipis més que estan interessants a participar-hi. Enguany s'han programat 54 concerts repartits en 40 municipis del Pirineu català, Andorra i Catalunya del Nord. En 18 d'aquests nuclis, més d'un 30 per cent del total, s'han exhaurit les entrades.

Per altra banda, s’ha pogut gaudir de 22 agrupacions musicals formades per gairebé 130 intèrprets de prestigi que han fet ressonar melodies de música antiga a llocs emblemàtics del Pirineu. El festival ha comptat amb la presència de la producció pròpia d’enguany de la mà de Marta Mathèu que va interpretar InCanto a la Seu d’Urgell, Puigcerdà i Sant Feliu de Pallerols.

No va ser l’única producció pròpia atès que per segon any consecutiu es va poder gaudir d’Ensemble Lisboa 1740 amb la seva Missa Regalis. Citar també aquells grups que han fet 'sold-out' a tots els concerts que van realitzar com són Adolfo Osta i Adriana Alcaide interpretant 'Sarabanda. Música a les corts i als carrers' i van esgotar totes les entrades a Niu de l’Àliga, Sant Quirze de Pedret i Obeix o Qvinta Essençia amb 'El sentir de mi sentido' i realitzant 'sold-out' a Ossera i Llessui.

Comentaris

Trending