Sant Julià acull l ’exposició ‘ArtCamp Energia creativa per a la pau’ amb 218 obres

La mostra, inaugurada aquest divendres, es podrà visitar a la Sala Sergi Mas fins el 14 de maig

Comentaris

Algunes de les obres exposades a Sant Julià de Lòria.
Algunes de les obres exposades a Sant Julià de Lòria. COMÚ SANT JULIÀ DE LÒRIA

La Sala Sergi Mas, ubicada a les plantes superiors de Casa Comuna de Sant Julià de Lòria, acull des d’aquest divendres l’exposició “Art Camp-Energia per a la pau”. És la segona mostra que s’exposa a l'espai que es va inaugurar el passat 30 d’octubre amb el monogràfic dels treballs de l’artista. L'exposició es podrà visitar fins el 14 de maig i després s'exhibirà en una altra parròquia. És la mostra més gran de l'ArtCamp amb 218 obres d'artistes de 80 nacionalitats.

El nou president de la Comissió Nacional Andorrana per la Unesco, Salomó Benchluch, que participava en el seu primer acte, ha dit que “l’art és pau i per això no hem volgut excloure cap obra per motius polítics o  bèl·lics”. Faust Campamà, comissari de l’exposició lluïa al jersei un adhesiu amb un 'No a la Guerra'. Hi ha obres d'un artista rus i d'un ucraïnès, així com també de Bielorússia i d'altres antigues repúbliques de la Unió Soviètica (URSS).

La cònsol menor laurediana, Mireia Codina ha assenyalat durant el discurs inaugural que "“en aquest moment tan delicat pel qual passa la humanitat, en què sembla que els conflictes, la gana i les grans migracions de persones, en comptes de recular, van en augment,  l’art pot esdevenir un camí per oblidar les diferències de raça, religió i origen”. I ha assenyalat que, “en aquest sentit, l’ArtCamp traspua convivència, diàleg, diversitat i enriquiment cultural”. Campamà, per la seva banda, ha opinat que 'lArtCamp, "és una de les més grans mostres d'art contemporàni", ja que disposa de més de 600 obres originals, algunes de les quals ja s'han incorporat en exposicions que han fet conèixer no tan sols l'expressió artística dels participants sinó també l'esperit que les anima.

L'ArtCamp Andorra 'Colors per al planeta', és una trobada d’artistes pintors que existeix des del 2008 i té lloc a la parròquia d'Ordino, cada dos anys. Pretén facilitar, mitjançant l’art, l’intercanvi de valors que la Unesco fa universals al voltant de la cultura i de la pau. El treball dels artistes presenta i incorpora un valor afegit, fruit de la convivència diària i d’un ampli programa temàtic, dedicat al descobriment de les diferents cultures dels participants

Comentaris

Trending