Sant Jordi retorna a la plaça del Poble

La tradicional fira tornarà després d’un any d’absència per culpa de la pandèmia amb una trentena de parades i tot un seguit de mesures per minimitzar el risc de contagi amb el coronavirus

Una imatge de la fira de Sant Jordi del 2019, la darrera celebrada a la plaça del Poble.
Una imatge de la fira de Sant Jordi del 2019, la darrera celebrada a la plaça del Poble. Tony Lara / Comú d'Andorra la Vella

La plaça del Poble tornarà a ser el punt neuràlgic de la diada de Sant Jordi, després que l’any passat tots els actes quedessin suspesos per culpa de la pandèmia del coronavirus. Fins a una trentena de parades participaran en una fira impulsada, lògicament, amb tots els protocols necessaris per minimitzar el risc de contagi amb la Covid-19. La voluntat és recuperar una jornada festiva amb tota la seguretat possible.

Així, cadascun dels trenta estands -nombre reduït si es compara amb edicions anteriors- estarà separat per una distància mínima de tres metres. A més, es farà un únic sentit de circulació i s’obligarà a usar gel hidroalcohòlic. A banda, no es permetrà ni menjar ni fumar i la utilització de la mascareta serà obligatòria.

En total, hi haurà 21 expositors de llibres, 4 de roses i vuit amb productes d’artesania i manualitats. L’accés s’haurà de fer per la rambla Molines i caldrà fer tota la volta a la plaça per tornar a sortir.

Al llarg de la jornada, estan previstes dues actuacions musicals de petit format a la glorieta. A tres quarts d’una del migdia tocarà el duet de violins ‘Dolce corda’ i a tres quarts de sis de la tarda ‘Barroc duo’ amb un concert de piano i violoncel. La diada es tancarà amb un concert dels conjunts instrumentals i els grups de cambra de l’Institut de Música al Centre de Congressos.

Etiquetes

Comentaris

Trending