La sala de Govern acull una mostra de l’artista plàstic hongarès Victor Vasarely

És la tercera exposició que es pot veure de forma gratuïta al nou espai, ubicat al Parc Central d’Andorra la Vella

Assistents a la inauguració de l'exposició aquest divendres.
Assistents a la inauguració de l'exposició aquest divendres. SFGA/JA VILADOT

La ministra de Cultura i Esports, Silvia Riva, ha participat aquest divendres a la inauguració de la nova mostra que acull la Sala d’Exposicions del Govern, ‘Vasarely. De l’art òptic al folklore planetari’. L’exposició és la tercera mostra que es pot veure de manera gratuïta al nou espai, ubicat al Parc Central d’Andorra la Vella, i permet conèixer de primera mà la trajectòria de primer ordre de Victor Vasarely, artista plàstic d’origen hongarès.

Riva ha ressaltat que exposició s’emmarca en la política del ministeri de combinar el suport a la creació nacional amb la responsabilitat paral·lela d’apropar a Andorra els artistes i els moviments que han marcat la història de l’art universal. “Volem oferir una panoràmica rica, diversa i variada tant del que passa en el món de l’art de casa nostra com del que ha passat i continua passant en l’art de més enllà deles nostres fronteres”, ha explicat. En aquesta línia ha destacat que l’obra de Victor Vasarely és el mirall perfecte per mostrar “la funció social de l’art” fent accessible a tothom les seves creacions.

‘Vasarely. De l’art òptic al folklore planetari’ està formada per 65 obres procedents de la Fundació Vasarely d’Aix-en-Provence i de diverses col·leccions privadesd’Andorra i França. L’exposició presenta l’esperit exuberant de Victor Vasarely,considerat el pare de l’art òptic. Els comissaris de l’exposició, Henry Périer, crític d’art, i Pierre Vasarely, president de la Fundació Vasarely, treuen a la llum l’obra d’aquest creador, l’evolució de les seves recerques i el virtuosisme del seu gest.

A través de més de seixanta obres es revelen diverses facetes de la seva producció, des del grafisme publicitari dels inicis fins a les estructures còsmiques que marquen l’apogeu dels seus experiments cinètics. Totes se centren en un art accessible per a tothom i en la utopia d’una societat impregnada d’art. L’exposició és fruit de la col·laboració amb la Fundació Vasarely.

La inauguració s’ha fet coincidir amb l’obertura de la Fira d’Andorra la Vella i per això també s’han habilitat horaris especials: divendres 21 i dissabte22, d’11 a 21 h, i diumenge 23, d’11 a 20h. Després, l’horari habitual serà de dimarts tarda a diumenge matí, de 10 a 13.30 h i de 15.30 a 20 h. La mostra estarà oberta fins alproper 29 de gener del 2023.

Etiquetes

Comentaris

Trending