El relleu de Daniel Areny per Brigit Garcia presidirà el Concert de Nadal de la Coral Rocafort

Després de 60 anys a la direcció de l'entitat que va crear el 1962, el dinamitzador cultural lauredià ha cedit el lloc a la professora de cant que tindrà aquest dissabte una de les grans cites de la temporada

Comentaris

Daniel Areny durant la presentació dels actes del 50è aniversari de la Coral Rocafort.
Daniel Areny durant la presentació dels actes del 50è aniversari de la Coral Rocafort. ARXIU

El Concert de Nadal de la Coral Rocafort i els Petits Cantaires Lauredians que es farà aquest dissabte a l'església parròquial, estarà marcat pel canvi a la direcció. Daniel Areny deixa el càrrec i el seu lloc l'ocupa la professora de cant Brigit Garcia. Areny va ser el fundador de la coral l'any 1962  i el seu director des d'aquell moment. Ara, amb 82 anys ha donat el relleu.

El nom de Daniel Areny és sinònim de Coral Rocafort. La va fundar i ha estat el seu director fins aquest any. Va ser també el fundador de l'Esbart Laurèdia i ha estat professor de l'Institut d'Estudis Musicals. La seva passió per la fotografia l'ha portat a captar imatges de tots els esdeveniments que s'han fet a la parròquia des dels anys cinquanta del segle passat. Ara ha passat el relleu de la direcció de la coral a Brigit Garcia. Aquest dissabte serà la directora del tradicional de Concert de Nadal que com cada any es fa a l'església parroquial de Sant Julià de Lòria. Serà a les deu de la nit i servirà per obrir el programa d'actes nadalencs de la parròquia.

Garcia va iniciar la seva formació musical a l’Escola de Música Harmonia  d'Escaldes-Engordany amb tan sols 8 anys, realitzant dos cursos d’acordió. Aquí decideix estudiar piano arribant fins al 7è curs juntament amb les classes de solfeig i harmonia a l’ Institut Andorrà d’Estudis Musicals. Decideix formar i educar la seva veu, prenent diverses classes de cant, no només líric, sinó sobretot de tècnica i estil modern, per així poder enriquir la diversitat d’estils per a un repertori de cançons molt més variat. Assisteix durant dos anys a cursos de cant a Barcelona, on coneix a Helen Rowson  i participa en una de les seves Master Class de ´Voice Craft´ (tècnica per a veu).

Comentaris

Trending