Rècord de participació al Festival Ull Nu amb un augment de la dotació de Govern i comú

L'organització ha rebut 500 propostes, de les quals 300 compleixen els requisits d'un certamen consolidat i que tindrà aquest any el Quebec com a país convidat

David Astrié, Sílvia Riva i Hèctor Mas després de signar el conveni de col·laboració
David Astrié, Sílvia Riva i Hèctor Mas després de signar el conveni de col·laboració Albert Sanjuan

El Festival Audiovisual d’Andorra Ull Nu celebra el desè aniversari i ho fa amb un augment de la participació i de l’aportació tant de Govern com del comú d’Andorra la Vella. De fet, aquest dilluns s’ha signat la renovació del conveni entre les tres parts per als propers quatre anys. El director del certamen, Hèctor Mas, ha explicat que tenen uns 500 inscrits, el que suposa la xifra més alta fins al moment.

El cònsol major d’Andorra la Vella, David Astrié, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, i el director general del Festival Ull Nu han rubricat l’acord de col·laboració per als propers quatre anys amb un augment de la dotació. Andorra la Vella aportarà 40.000 euros, mentre que l’executiu en destinarà 44.500. Tant Riva com Astrié han coincidit que “es tracta d’un esdeveniment consolidat i fomenta l’especialització dels joves en el sector de l’audiovisual”, mentre Mas ha apuntat que ““volem que el certamen sigui un pilar en la indústria cultural del país per despertar l’interès dels més joves i així promoure que puguin conèixer què s’està fent”.

El certamen tindrà lloc del 9 al 14 de maig i fins al proper 5 d’abril els joves de fins a 35 anys poden presentar les seves propostes. Hèctor Mas ha explicat que, actualment, “tenim mig miler d’inscrits, dels quals uns 300 compleixen amb els requisits”. Això, significa una xifra rècord, tenint en compte que encara queda poc més d’una setmana per rebre els darrers projectes. Dels deu premis que es donaran, n’hi ha un de nou que serà per al millor guió. També posa de relleu que “augmentar la dotació dels premis també ajuda a l’increment de participació”.

El país convidat en aquesta edició serà el Quebec i durant el certamen es projectaran alguns curtmetratges i llargmetratges i al Bici Lab s’ubicarà una instal·lació artística, provinent d’aquest Estat. El director general ha explicat que les propostes de llargmetratges venen d’Espanya, França i del mateix Principat, mentre que les dels curtmetratges provenen de Catalunya, Aragó, Navarra, País Basc, Andorra i el sud de França.

Comentaris

Trending