El PS pretén assegurar-se que no hi ha hagut ‘tongo’ en la selecció d’artistes per a la Biennal

La consellera general socialdemòcrata Susanna Vela demana voluminosa documentació sobre la participació andorrana en el certamen artístic que es fa cada dos anys a Venècia

Comentaris

Philippe Shangti ultimant una de les seves creacions per a la Biennal.
Philippe Shangti ultimant una de les seves creacions per a la Biennal. ARXIU / SFGA

La consellera general i presidenta del Partit Socialdemòcrata, Susanna Vela, ha presentat a Sindicatura una demanda d’informació en relació a la participació andorrana a la Biennal d’Art de Venècia. La formació socialdemòcrata es vol assegurar que el procés de selecció dels artistes han estat pulcres i no s’ha fet cap maniobra estranya o, fins i tot, irregular.

 

Vela demana les actes, els informes i tota la documentació produïda pel comissariat i el departament de Cultura de les quatre darreres edicions del certamen venecià “en relació a les deliberacions, tant pel que fa al format de la presentació com en la selecció dels artistes que han representat Andorra la Biennal d’Art”. De la mateixa manera es demanen “els informes que justifiquen el canvi en el format de la presentació i el procés de selecció dels artistes amb la designació directa d’aquests”, consta en la demanda d’informació formulada per Vela.

A Vela li han “preocupat seriosament les manifestacions realitzades per un dels artistes i la resposta obtinguda per part del ministeri de Cultura"

L’objectiu de les preguntes entrades per la consellera del grup parlamentari socialdemòcrata és, d’una banda, saber els criteris pels quals s’han escollit els artistes que han representant Andorra en les darreres quatre edicions, i, de l’altra, “conèixer amb profunditat” els motius pels quals s’opta ara per designar directament els artistes representants d’Andorra a la Biennal d’Art veneciana. Vela ha recordat que a l’inici, quan es va començar amb la presència andorrana al certamen, s’organitzava un procés de selecció, al qual podien presentar-se tots els artistes d’Andorra que ho volguessin, que tenia la pretensió de ser “un revulsiu” per a la creació dels artistes del país.

Vela ha explicat que les preguntes estan motivades per les informacions aparegudes recentment sobre el darrer procés de selecció i ha assegurat que “han preocupat seriosament les manifestacions realitzades per un dels artistes i la resposta obtinguda per part del ministeri de Cultura". Certament, el ministeri ha negat qualsevol procediment irregular, i es va posar a disposició de creador resident Ahmed Keshta per escoltar els seus neguits -assenyalava directament la comissària Zoe Martínez i algun funcionari del departament de Cultura- i respondre els seus dubtes si en tenia.

50020104592 7c0957a5da o
Susanna Vela en el seu escó del Consell General.

Segons que ha publicat recentment el rotatiu gratuït ‘BonDia’ fent-se ressò d’unes manifestacions de Keshta, a aquest se li hauria demanat que retirés la candidatura per la darrera participació andorrana al certamen per tal de deixar el camí lliure per a l’elecció del francès també vinculat al Principat Philippe Shangti, que efectivament va ser el darrer representant andorrà a Venècia. A canvi, a Keshta se li garantia ser, suposadament, l’artista que representaria Andorra el 2021.

Comentaris (2)

Trending