El PS desconfia de la voluntat de Govern de tornar a la Biennal de Venècia

La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva ha deixat la porta oberta però la consellera socialdemòcrata Susanna Vela creu que no hi ha cap voluntat d'anar-hi

Comentaris

La consellera general del PS, Susanna Vela abans de l'inici de la sessió de Consell General d'aquest dijous.
La consellera general del PS, Susanna Vela abans de l'inici de la sessió de Consell General d'aquest dijous. PS

La consellera general socialdemòcrata, Susanna Vela ha preguntat a la sessió de Consell General d'aquest dijous, quina és la postura del Govern respecte a la participació d'Andorra a la Biennal d'art de Venècia. Creu que és un "aparador de primer nivell pels artistes i pel país" i ha demanat quines alternatives hi ha després de comprovar que no hi partides en els darrers pressupostos. La ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva ha afirmat que les candidatures han baixat amb els anys i afegeix que el coronavirus tambe ha incidit. 
 

La ministra ha assenyalat que es continuen buscant certàmens "per oferir un espai de projecció pels nostres artistes". No s'ha fet darrerament cap exposició d'artistes andorrans a l'estranger. Riva ha manifestat que no tot s'acaba amb les arts plàstiques i s'ha referit als projectes que s'han dut a terme en l'àmbit de les lletres. La primera participació d'Andorra la Biennal es remunta a l'any 2011 i n'hi hagut cinc, la darrera d'elles el 2019. Malgrat que han sovintejat les queixes dels artistes pels diversos processos de selecció, la majoria coincideix en assenyalar que la cita veneciana és molt important per mostrar al món el treball que es fa al Principat.

Per Riva, la participació d'Andorra s'entén com un impuls més en l'acompanyament a la cultura. "Seguirem treballant per decidir si hem de ser-hi presents, i quins canvis cal implementar perquè el retorn sigui l'esperat". Ha subratllat que no tot es pot centrar en la Biennal i que hi ha més programes "que són exemples d'un conjunt d'accions i programes que persegueixen el mateix objectiu que la participació a Venècia". El nombre de candidatures ha anat baixant de manera significativa.

Susanna Vela ha recordat que arribar a la Biennal va ser un procés llarg i complicat però que "es tracta d'un estímul molt potent per als nostres artistes ja que la Biennal és el referent internacional de l'art contemporani". La consellera socialdemòcrata lamenta que Govern allargui tant la reflexió sobre la tornada a Venècia.

 

Comentaris (1)

Trending