Els promotors d'espectacles respiren després d'un any amb pèrdues del 70%

L'aixecament d'algunes mesures de restricció i la confirmació de la celebració de festes majors i altres activitats permet la recuperació d'unn sector molt afectat per la crisi

Comentaris

Andorra Animació va portar les Anxovetes a la Cala Laurediana.
Andorra Animació va portar les Anxovetes a la Cala Laurediana. Altaveu

L'anunci, fa un parell de setmanes, del ministre de Salut, Joan Martínez Benazet que se celebraran festes majors i l'aixecament d'algunes mesures per frenar la pandèmia permeten la recuperació dels promotors d'espectacles, un sector molt tocat per la crisi, i és un dels pocs és que es podran beneficiar dels allargaments dels ERTO més enllà del pròxim dia 30.

Les pèrdues durant aquest any de pandèmia han estat xifrades per representants del sector en un 70% a causa de l'anul·lació de concerts i altres activitats. En el cas de Manel Areny, d'Andorra Animació, a més ha hagut de tancar la botiga Musical Andorrà, després de 45 anys d'existència. La pandèmia no n’ha sigut la causa directa, sí que ha sigut l’empenta final en uns mesos que han sigut comercialment un desastre. Ara, a Areny se li ha girat feina.

La setmana passada va portar les Anxovetes a la inauguració del segon acte de la Cala Laurediana a Sant Julià de Lòria. De les havaneres va passarà el dijous via la rumba de Los Manolos, un altre grup que representa i que actuaran a la Festa del Poble d'Andorra la Vella. "Aquest estiu serà diferent", diu i treballa en diversos fronts perquè l'estiu és sinònim de concerts.

La situació també ha canviat per Gatzara, l'empresa de Gerard Pifarré que ha portat artistes com Miguel Bosé, Chambao, Celtas Cortos, Mocedades, els Pets, o Maria del Mar Bonet. Gestiona molts actes i tot tipus de concerts, de cantants famosos, orquestres, grups de versions, de jazz, gòspel, i música clàssica. Proposa una àmplia gamma d'espectacles però amb la pandèmia ha hagut de fer acomiadaments i prescindir de les subcontractacions. La 'normalitat' també va tornar aquest dissabte a Encamp amb la Festa del Poble.

 

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending