Presentat el llibre que recull les conferències de les 17es Trobades Culturals Pirinenques

Les ponències giren al voltant de les aliances territorials i són les que de la cita de l'any passat a Andorra la Vella

Comentaris

La ministra d'Afers Exteriors ha presentat el volum aquest dimarts al vestíbul del Consell General.
La ministra d'Afers Exteriors ha presentat el volum aquest dimarts al vestíbul del Consell General. SAC

El vestíbul del Consell General ha acollit aquest dimarts la presentació del volum 'Aliances territorials pirinenques',  la publicació que recull les conferències de les 17es Trobades Culturals Pirinenques. El llibre conté 20 ponències telemàtiques i cinc de no presencials, de les set  que figuraven al programa. 

La pervivència de la independència del territori andorrà és fruit d’aliances diverses, des del Pariatges fins al futur acord d’associació amb la Unió Europea (UE), i d’altres al llarg dels segles. Les Trobades Culturals Pirinenques, des de l’any 2004 en què es van iniciar a Sant Julià de Lòria, han passat cada any pels diferents territoris pirinencs des de la Ribagorça aragonesa fins al Rosselló, en una itinerància volguda perquè els 15 centres d’estudis i associacions culturals les puguin rebre i així donar a conèixer les seves peculiaritats i trobar punts en comú en la nostra història i l’actualitat pirinenca.

La pandèmia va fer trontollar la trobada el 2020, però es van poder dur a terme al Centre de Congressos d'Andorra la Vella el dissabte 28 de
novembre, finalment en forma telemàtica, amb l’exposició de les 19 ponències previstes i la presentació del llibre de l’edició anterior a càrrec de la ministra d’Afers Exteriors  Maria Ubach.

El programa s’elabora amb ponents de tots els territoris convidats pels centres d’estudis segons el tema escollit conjuntament cada any. La localitat que rep les Trobades, tàcitament admès pels altres centres d’estudis, pot convidar més ponents. Per aquesta raó el llibre conté 13 articles sobre Andorra, que en el llibre de l’edició anterior eren només tres, atès que 12 eren de ponents rossellonencs. Els articles donen una visió concreta específica i són independents els uns dels altres, seguint el tema general escollit.

La publicació s’edita gràcies al suport de les institucions dels territoris en una mostra de cooperació entre veïns: Institut Ramon Muntaner, Diputació de Girona, departament dels Pirineus Orientals, Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (Idapa), comú d’Andorra la Vella i ministeri d'Afers Exteriors del Govern d'Andorra.

Comentaris

Trending