Persefone cancel·la la gira pels Estats Units pels elevats costos

La banda andorrana havia d’oferir 31 concerts en 45 dies a la tardor i calculen que les pèrdues rondarien els 30.000 dòlars

El grup andorrà Persefone.
El grup andorrà Persefone.

La banda andorrana de Death Metal / Metal Progresssiu, Persefone s’ha vist obligada a cancel·lar la gira que havia de fer a l’octubre als Estats Units pels elevats costos, ja que suposava unes pèrdues superiors als 30.000 dòlars. Des de la Covid-19, les despeses s’han multiplicat i el grup ha preferit prendre aquesta decisió per poder dedicar temps a d’altres projectes i evitar carregar amb el deute.

Persefone tenia previst actuar l’octubre vinent als Estats Units i al Canadà en una gira amb una durada d’un mes i mig i 31 concerts. El grup musical ha fet números i ha decidit cancel·lar-ho. Segons explica en Sergi (Bobby) Verdaguer, “en el darrer any em fet moltes gires i els costos són molt més elevats que els de prepandèmia. El que més s’ha incrementat i gairebé doblat, diu són les despeses de transport amb la benzina pels núvols i la tramitació dels visats de treball.  Amb la calculadora a la mà, les pèrdues ascendien a més de 30.000 dòlars.

Verdaguer posa en relleu que “llogar una furgoneta amb llits costava 35.000 dòlars durant els 45 dies. Cal afegir-hi la benzina, els visats de treball, i els tècnics de so, entre altres”. Davant de tot plegat, diu que “fer una gira per Estats Units és molt complicat”. Remarca que quan van anar a l’Amèrica Llatina “anàvem de caps de cartell i tot el catxet era per a nosaltres, mentre que a l’octubre anàvem de teloners i les despeses eren superiors als ingressos”.

Persefone ha fet una vuitantena de concerts en el darrer any i, segons Verdaguer “és difícil compaginar-ho laboralment. De fet, reunir tota la banda tants dies fora de casa és molt complicat”. Més enllà d’haver de carregar amb el deute de la gira, la banda està treballant en d’altres projectes, dels quals no n’ha volgut donar detalls.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending