Patrimoni Cutural es va posicionar en contra de l’arc lumínic de la Margineda

Sílvia Riva revela que els tècnics van informar de forma “desfavorable” sobre el projecte, que finalment ha estat retirat pel comú d’Andorra la Vella

Comentaris

El projecte d'arc lumínic presentat pel comú.
El projecte d'arc lumínic presentat pel comú. comú d'Andorra la Vella

La majoria del comú d’Andorra la Vella va deixar aparcat l’arc lumínic que es volia construir a la Margineda. L’explicació oficial va ser que era necessari donar prioritat a altres inversions, a causa de la crisi provocada pel coronavirus. Ara bé, pel que s’ha explicat al Consell General, potser ni sense la Covid-19 hagués tirat endavant l’obra. I és que els tècnics de Patrimoni Cultural van expressar una opinió “desfavorable” al projecte.

Així ho ha revelat la ministra de Cultura, Sílvia Riva, durant la sessió de control a Govern i responent a les preguntes formulades per la consellera general del grup socialdemòcrata Susanna Vela. Així, ha recordat que, tot i que ja s’havien enviat informes al comú sobre el projecte, la corporació ja ha comunitat formalment que desisteixen de tirar-lo endavant. Ara bé, també ha explicat que la idea no havia agradat gaire als tècnics de Patrimoni Cultural.

De fet, s’hi havia oposat. “Sense majors detalls del projecte, informaven desfavorablement”, ha indicat Riva. En aquest sentit, la consellera socialdemòcrata és qui ha recordat que l’element s’hagués situat molt a prop del pont romànic de la Margineda. Més concretament, a la zona 2 de l’entorn de protecció, en la qual, ha remarcat Vela, “s’especifica que el mobiliari urbà ha de ser el mínim possible”.

Per tant, es pot dir que, en certa forma, el conflicte s’ha evitat per la retirada del projecte. Ara bé, Riba ha assegurat que la voluntat és tirar endavant actuacions a la zona per “posar en valor” el monument. De fet, els diners per fer-ho possible ja hi figuren al pressupost pel 2020. “La idea és reforçar la base amb un micropilonatge”, ha explicat la titular de Cultura. A més, es treballa en un conveni amb el comú, que aprofitarà per “embellir l’entorn” seguint “visualment els criteris marcats a l’entorn de protecció”. Aquesta actuació, de fet, afectarà la zona més propera al mateix pont.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending