‘Paraula d’Andorra’, el recull de les paraules més pròpies

Aquest llibre de l’autor David Paloma inclou, en petites càpsules lingüístiques, aquells mots del català més representatius d’Andorra

El doctor David Paloma, autor de 'Paraula d'Andorra'
El doctor David Paloma, autor de 'Paraula d'Andorra'

‘Paraula d’Andorra’ és el llibre que explica, en petites càpsules, una cinquantena de paraules pròpies del principat. L’autor, el doctor David Paloma, fa un recull i desglossa els mots recollits al tercer volum de la ‘Proposta per a un estàndard oral de la llengua catalana’, de l’Institut d’Estudis Catalans. Aquesta serà la publicació editorial que farà el mitjà especialitzat, Culturàlia.

El català té més de 10 milions de parlants, però a Andorra es té una forma de parlar-lo única, amb paraules que el pas del temps ha anat adequant a les peculiaritats polítiques i històriques. ‘Paraula d’Andorra’ busca deixar emprenta escrita als diferents articles que durant un any el doctor David Paloma va publicar a la web de Culturàlia. Paloma és professor a la Universitat Autònoma de Barcelona, copromotor de les rutes Pompeu Fabra i autor, amb Mònica Montserrat, de les guies de butxaca sobre les rutes.

Etiquetes

Comentaris

Trending