S’obren les portes dels monuments romànics durant l’estiu

Govern inicia les visites a aquests espais arquitectònics, normalment tancats durant la resta de l’any

Cartell de visita de les esglésies romàniques
Cartell de visita de les esglésies romàniques

L’Àrea de Museus i Monuments del Govern d’Andorra obre, de juliol a octubre, espais que la resta de l’any romanen tancats al públic i es doten de guies que expliquen als visitants les particularitats de cada indret. Aquests monuments es caracteritzen per ser uns dels millors exemples d’arquitectura romànica del país. Molts conserven les pintures murals o reproduccions d’elles, la qual cosa fa d’aquest conjunt d’esglésies unes bones mostres per comprendre l’estil i el moment històric en el qual van ser creades.

Els indrets visitables durant la temporada d’estiu són cinc: Sant Romà de les Bons, Sant Martí de la Cortinada, Sant Sermi de Nagol, Sant Miquel d’Engolasters i Sant Climent de Pal, que se sumen a l’església de Santa Coloma, que es visita conjuntament amb l’Espai Columba. A més, aquests mesos també s’oferirà servei de guia al Santuari de Meritxell i a l’església de Sant Joan de Caselles.

Les esglésies romàniques que gestiona Govern es podran visitar de l’1 de juliol fins al 31 d’agost, de dimarts a dissabte de 10 a 14 h i de 15 a 18 h, i els diumenges de 10 a 14h, exceptuant l’església de Santa Coloma, que s’obre a les 11 h. L’església de Sant Joan de Caselles obrirà de l’1 de juliol al 31 d’octubre, de dimarts a dissabte de 10 a 13 h i de 16 a 19 h, i els diumenges de 10 a 13 h.

Comentaris

Trending