Les Nits d’estiu als museus tornen amb un alt contingut d’ADN autòcton

Fins a onze institucions, públiques i privades, participen en una programació conjunta del 2 de juliol al 18 de setembre

Presentació de les Nits d'estiu als museus.
Presentació de les Nits d'estiu als museus. Govern d'Andorra

L’arribada de l’estiu és sinònim de la tornada de les Nits d’estiu als museus. La Taula de Museus d’Andorra és la impulsora d’aquest projecte en què enguany participen onze institucions públiques i privades que sumen esforços per oferir una programació conjunta, de qualitat i amb un alt contingut d’ADN autòcton. El tècnic de Museus, Eduard Tarrés, ha explicat que es tracta d’activitats pensades pel públic de casa.

Totes les entitats organitzadores s’han unit per oferir un seguiment d’activitats que s’iniciaran el 2 de juliol i s’acabaran el 18 de setembre. Així, tal com han explicat els diferents tècnics dels museus adherits en la presentació del programa, les Nits d’estiu comptaran amb 45 programacions, gran part de les quals seran gratuïtes, per tenyir de festa cultural les revetlles de la temporada.

El tret de sortida serà el 2 de juliol al Camí Hidroelèctric d’Engolasters, amb una visita inèdita i una observació astronòmica, i el punt final el marcarà un duo de l’ONCA a l’era gran de Casa Rossell. Al llarg de tot aquest període i destaquen les diferents rutes de descoberta d’Encamp organitzades per Casa Cristo; el joc d’escapada ‘La Mina’ per descobrir la Ruta del Ferro; la sessió de curtmetratges infantils a la vora del llac d’Engolasters; l’exposició de Toulouse-Lautrec al CAEE; les diferents rutes teatralitzades per Andorra la Vella i l’espectacle de dansa contemporània al Santuari de Meritxell.

“Sumem museus més altres disciplines plàstiques amb la voluntat d’arribar al màxim de gent possible, i ho fem contant amb l’estreta col·laboració dels artistes del país”, ha destacat la cap de projectes del Museu Carmen Thyssen Andorra, Teresa Areny. Els centres adherits són el Museu Carmen Thyssen, MW Museu de l’Electricitat, els comuns de Canillo, Encamp, Ordino, Andorra la Vella i Escaldes- Engordany i el Ministeri de Cultura.

Comentaris

Trending