Les Nits d’Estiu s’adapten a la ‘nova normalitat’ post coronavirus

Els museus proposen un programa d’activitats entre el 15 de juliol i el 10 de setembre, amb aforaments reduïts i prioritzant espais exteriors per garantir el compliment de les mesures sanitàries

Els representants dels diferents museus participants en la iniciativa.
Els representants dels diferents museus participants en la iniciativa. SFGA/JAViladot

Tornen les Nits d’Estiu als museus. Ho fan amb retard, sí; i també amb la necessitat de reduir l’aforament de les activitats per evitar el risc de contagi amb el coronavirus. Però ho fan. Els centres han presentat un programa conjunt que prioritzarà els esdeveniments exteriors i, també, donar a conèixer artistes del país. Visites guiades, petits concerts o actuacions de dansa són algunes de les propostes.

Cultura ha presentat el programa d’actes, que començarà el 15 de juliol amb un concert del duo Mozart a Cal Pal i s’allargarà fins al 10 de setembre, quan es tancarà el cicle amb una visita a la morta ‘Art en vinil’ al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany. També hi participen altres centres com el Museu de l’Automòbil, el de FEDA, Casa Cristo o el Carmen Thyssen -encara sense saber si amb o sense el ‘Mata Mua’-. Cauen del programa el Museu del Tabac i el del Perfum, encara tancats.

Es tracta “d’activitats molt pensades pel públic local”, amb l’objectiu que “tinguin una bona excusa per apropar-se als museus” i, a la vegada, “promoure artistes del país”. Així ho ha explicat Eduard Tarrés, tècnic de l’Àrea de museus i monuments del Govern, que també ha avançat que s’està ultimant un lloc web amb tota la informació dels centres del Principat que “ha de ser una eina per donar-nos a conèixer, sobretot de cara al visitant exterior”.  

El cicle inclou "activitats pensades pel públic local" al qual es vol donar "una bona excusa per apropar-se als museus" i "promoure artistes del país"

Les Nits d’Estiu s’adaptaran a la nova situació provocada pel coronavirus. “Cadascú ho ha fet com bonament ha pogut perquè cada espai és un món; ens hem de regir per les distàncies”, ha explicat Tarrés. Una solució ha estat prioritzar els espais exteriors. És el cas, per exemple, del concert al jardí de Cal Pal, per part de l’ONCA, que tindrà lloc el 15 de juliol i que, de fet, obrirà el cicle.

Tarrés ha expressat la confiança en aconseguir el mateix èxit de públic que en anteriors edicions, malgrat tots els problemes derivats de l’emergència sanitària. “Sabem que a la majoria d’activitats normalment fem ple, perquè moltes són de petit format i intimistes”, ha indicat. També, en la gran majoria de casos, els assistents són del país i “molt fidels”,

Entre les activitats proposades destaca els itineraris d’aigua o les visites a les exposicions del Centre d’Art d’Escaldes, les visites als nuclis tradicionals d’Encamp que impulsen des de Casa Cristo o les cinc nits que proposa el museu de FEDA. També hi participa en el cicle el museu Thyssen, amb una visita guiada centrada en la relació entre música i pintura.

Una altra novetat d’enguany és el calendari. S’ha intentat evitar que coincideixin dues activitats en diferents museus el mateix dia. La voluntat ha estat “completar les setmanes” per donar el servei el màxim nombre de dies possible.

Etiquetes

Comentaris

Trending