Els ‘Murs’ cobren vida al FesTac

La segona edició del Festival de Teatre al Carrer de Sant Julià de Lòria ha donat el tret de sortida amb l’espectacle itinerant de Jaume Torra en què s’ha pogut descobrir el patrimoni cultural del país a través de la literatura i les arts escèniques

Un dels moments de l'espectacle 'Murs que parlen, ballen i escolten'.
Un dels moments de l'espectacle 'Murs que parlen, ballen i escolten'. Albert Sanjuan

La segona edició del Festival de Taetre al Carrer de Sant Julià de Lòria ha donat el tret de sortida amb l’espectacle itinerant ‘Murs que parlen, ballen i escolten’ de Jaume Torra. Un recorregut literari acompanyat de música i dansa pels carrers del poble que han permès, per qui no els conegués els autors del país.

La casa comuna ha estat testimoni de l’inici del FesTac. Amb el mur del romànic de fons, ha començat l’espectacle amb ‘Blau de Prússia’ d’Albert Villaró com a primer protagonista. L’obra convidava al nombrós públic que s’hi ha acostat a gaudir del patrimoni cultural del país a través de les arts escèniques i la literatura.

Posteriorment, ens endinsàvem a la vida del qui fou síndic general, Francesc Cairat, de la mà de Maria Teresa Cairat. Unes noies preguntaven on era l’avinguda que li dona nom i començava la lectura d’un fragment de l’obra. ‘Frontera endins’ de Josep Dallerès, continuava el relat enfocat a l’evolució del país de la mà dels ulls de la protagonista, la Manuela.

La nit era un dels elements del decorat lauredià, que ens portava al mur on hi ha dibuixat el Ball de la Marratxa. Un saxofonista ens esperava amb Teresa Colom que prenia la ‘Temperatura d’uns llavis’ per acabar el que mai ens va dir Noemí Rodríguez (‘El que mai et vaig dir’). L’espectacle ha acabat amb una coreografia amb la cançó d’Els Pets ‘Bona Nit’.

A Sant Julià, ningú se’n va a dormir perquè encara queden moltes propostes fins diumenge per gaudir, d’artistes del país i internacionals. Concretament, 18 espectacles de 16 companyies que es representaran durant el cap de setmana. La cònsol menor, Mireia Codina, ha explicat que l’objectiu és “reactivar i revitalitzar el comerç lauredià i donar visibilitat a actors i propostes andorranes”. Espera que el certamen es consolidi i ha destacat la presència de les dones que hi ha en diferents espectacles.

Comentaris (2)

Trending