Miquel Reverté guanya el premi de relat negre ‘Mort qui t’ha mort' convocat per Govern

El guardó per l'obra 'Els complements delictes' s'ha lliurat en el marc de la Fira del Llibre del Pirineu

L'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega entrega un dels premis a la Fira del Llibre del Pirineu.
L'alcalde de la Seu, Jordi Fàbrega entrega un dels premis a la Fira del Llibre del Pirineu. FIRA DE LLIBRE DEL PIRINEU

El Premi 'Mort qui t’ha Mort de Relat Negre', convocat i dotat pel Govern ha distingit 'Els complements delictes', escrit per Miquel Reverté Aguilar, de Sant Carles de la Ràpita. El guardó ha estat lliurat en el marc de la Fira del Llibre del Pirineu, que se celebra fins aquest diumenge i que arriba al 25à aniversari. El premi està dotat amb 1.500 euros i s'hi han presentat 28 originals.

El Josep Grau i Colell de Poesia ha estat per a l’obra 'Pels camins del mar', de Jaume Calatayud. El premi Lletres de Dones de Relats Curts ha estat per a 'Zeugma' (Emma Martí) i ha concedit també quatre mencions, per a les obres 'La tieta que trencava tronades' (Josepa Sopeña), 'Les corbes de la venjança' (Eva Moreno), 'No hauries d’haver vingu't (Núria Oliva i Barceló) i 'Hi havia una vegada un cub petit i malgirbat' (Montserrat Gil i Casals).

El Premi Mossèn Albert Vives de Periodisme, concedit per Òmnium Alt Urgell, ha estat enguany per a Isidre Domenjó, en reconeixement de la seva trajectòria com a periodista, escriptor, tècnic cultural, coordinador de la Fira del Llibre i president de l’Associació Llibre del Pirineu, com també “per la seva gran trajectòria de defensa del Pirineu”. D’altra banda, el Premi de Fotografia Organyà 2021 s’ha concedit a la instantània ‘Reflexes’. La Fira es tancarà amb un concert de Bru Ferri i Enric Bartomeu.

La participació dels andorrans a la Fira del Llibre del Pirineu comença l’any 2003 amb l’escriptora i estudiosa Rosalia Pantebre. Des d’aquella data, la participació hi ha estat constant i des d’aleshores hi han estat presents prop d’una cinquantena de professionals. El primer any amb parades va ser el 2008, i l’Editorial Andorra s’hi va incorporar el 2009 i a partir d’aquí han anat seguint totes les altres. Hi han estat guardonats escriptors com Manel Gibert o Bruna Generoso i han estat uns magnífics homiletes els escriptors Teresa Colom i Albert Villaró.

Etiquetes

Comentaris

Trending