El ministeri de Cultura es compromet a donar suport al ‘projecte Fargo’

La restauració del vell Dodge que impulsa Velles Cases Andorranes continua endavant no sense dificultats

Vista parcial del Fargo en plena recuperació.
Vista parcial del Fargo en plena recuperació. velles cases andorranes

El compromís del ministeri de Cultura d’implicar-se a donar suport a la restauració del Dodge Fargo que fa molt temps que tira endavant Velles Cases Andorranes en col·laboració amb un conjunt de persones, moltes anònimes, molt important, hauria de suposar un impuls cabdal per a un projecte que malgrat continuar avançant no deixava de fer-ho amb certes dificultats.

La recuperació d’un dels primers, sinó el primer vehicle, que va traslladar el que serien els primers integrants del denominat, avui, turisme de masses a mitjan del segle passat, és una iniciativa de l’esmentada entitat que avança de forma consolidada però més lentament del que previsiblement s’havia augurat. Això fa que el procés, que du de forma altruista en gran mesura un planxista del país al llindar de la jubilació, tingui més dificultats de les pensables.

Com que el projecte avança amb aportacions voluntàries, les dificultats són més agudes. El president de Velles Cases Andorranes, Claude Benet, ha anunciat recentment el compromís del ministeri que lidera Sílvia Riva d’implicar-se finalment en el projecte. Benet ha celebrat aquest pas, que fa molt temps, anys, que buscava i mai havia obtingut. I tot i que de moment encara no s’ha concretat quina serà l’aportació -especialment, quant a la quantitat que l’administració pot arribar a sufragar del que resta per a la rehabilitació del vehicle que durant tants anys va estar mig abandonat en un solar tapiat a l’inici de la carretera de Fontaneda, a Sant Julià-, Velles Cases Andorranes espera que suposi un nou punt d’inflexió. En positiu.

155517874 10219271700483750 4573335083529084050 n
El 'tablier' del vehicle.

La restauració del vehicle, quant a la carrosseria, presenta un notable avenç. Ara comença a tocar afrontar altres coses. Claude Benet, força actiu a les xarxes socials on periòdicament ‘informa’ de la situació del projecte, ha exposat els darrers dies imatges del ‘tablier’ del Dodge, fabricat al Canadà i, doncs, que conserva les especificitats del moment quant a alguns dels instruments i les mesures.

Així, un altre expert en aquest cas en automobilística, entre altres, com Alan Ward destaca que “la temperatura és en Fahrenheit i les pressions en PSI (Pounds per Square Inch). Mesures que actualment encara es fan servir als Estats-Units, però que han estat substituïdes al Canadà per les unitats mètriques (llevat de la pressió, que encara perdura)”. Ward també demana una especial atenció als instruments i els comandaments: “Tot allò que té a veure amb el carburador del motor original (starter) s’ha eliminat, mentre que s’hauria d’haver fet algun afegit pel motor nou (pre-escalfament del dièsel). Veig també que, al llarg de la seva vida útil, s’ha substituït algun instrument”.

Etiquetes

Comentaris

Trending