El ministeri de Cultura aportarà 15.000 anuals per potenciar el festival d’orgue

L’administració central promou un conveni amb els comuns de la Massana, Andorra la Vella i Escaldes, l’Arxiprestat de les Valls i l’Associació Amics dels Orgues

El festival l'organitza des de fa més de dues dècades l'Associació Amics dels Orgues.
El festival l'organitza des de fa més de dues dècades l'Associació Amics dels Orgues. ARXIU

El ministeri de Cultura, juntament amb els comuns de la Massana, Andorra la Vella, Escaldes-Engordany, l’Arxiprestat de les Valls i l’Associació Amics dels Orgues, han impulsat un conveni per donar suport al Festival Orgue&And. L’objectiu és establir un règim de col·laboració mutu per assegurar la continuïtat i la consolidació tant del festival com de l’aprenentatge i la difusió entre el públic adult i escolar d’aquest instrument de vent. El ministeri hi posarà 15.000 euros.

Des del ministeri es reconeix la interessant activitat cultural que ha desenvolupat l’Associació Amics dels Orgues de les Valls d’Andorra amb el festival al llarg de les seves 22 edicions i, en aquest sentit, es vol contribuir a la consolidació i la millora del festival que porta a terme cada estiu aquesta associació sense ànim de lucre. Per la seva banda, els comuns de la Massana, Andorra la Vella i Escaldes- Engordany, les esglésies parroquials dels quals posseeixen sengles orgues, han manifestat també l’interès de col·laborar en benefici de l’eficiència del festival que té lloc entre els mesos de juliol i agost amb la participació activa de l’Arxiprestat de les Valls.

Aquesta col·laboració es materialitzarà amb la subvenció per part de Cultura, com s’ha dit, de 15.000 euros anuals, que s’afegiran a les aportacions dels comuns de la Massana, d’Andorra la Vella i d’Escaldes-Engordany, i a la de l’Arxiprestat de les Valls.

Etiquetes

Comentaris

Trending