El ‘Mata Mua’ tornarà a Espanya

La baronessa Thyssen tanca un acord amb el ministeri de Cultura per la cessió durant quinze anys de la seva col·lecció pictòrica, inclòs el Gauguin, que s’exposarà de nou a Madrid

El 'Mata Mua' de Paul Gauguin.
El 'Mata Mua' de Paul Gauguin. Altaveu

El ‘Mata Mua’ tornarà, després d’uns mesos a Andorra, cap a Espanya. La baronessa Thyssen i el misteri de Cultura espanyol han tancat un principi d’acord que permetrà que la seva col·lecció pictòrica, inclòs el quadre de Gauguin torni a exposar-se al Museu Thyssen-Bornemisza de Madrid.

Segons informen diferents mitjans del país veí, l’acord ja és un fet i tot just faltaria la rúbrica. El pacte preveu un lloguer de totes les obres per 15 anys, a canvi de 6,5 milions d’euros per exercici. Al final d’aquests tres lustres, el govern espanyol tindrà una opció de compra. S’espera que la pintura de Gauguin torni a exposar-se a Madrid en uns dos mesos, un cop se signi el nou contracte.

Segons alguns mitjans, una de les condicions obtingudes per la baronessa seria que disposaria d’un règim especial d’estància. A banda, podria llogar l’obra en forma de préstec a l’estranger fet que permetria notables beneficis.

L’acord posa fi a mesos de convulses negociacions. De fet, es van arribar a trencar a mitjans de l’any passat, fet que va provocar que Carmen Thyssen decidís emportar-se el ‘Mata Mua’ a Andorra, al juny. Inicialment es volia exposar al museu escaldenc, que però no va ser possible i, des de llavors, es troba custodiat sota extremes mesures de vigilància al seu xalet.  

Etiquetes

Comentaris

Trending