El ‘Mata Mua’ deixarà Andorra el mes vinent

La baronessa Thyssen revela que al maig el quadre de Gauguin serà traslladat de nou a Madrid, un cop s’hagi signat el nou acord amb el govern espanyol per a la cessió de la seva col·lecció pictòrica

Comentaris

Carmen Cervera al costat de 'Mata mua'.
Carmen Cervera al costat de 'Mata mua'. ARXIU

El ‘Mata Mua’ ja té data de retorn a Madrid. Serà el mes vinent quan el quadre de Paul Gauguin, propietat de la baronessa Thyssen deixarà Andorra, on va arribar el juny de l’any passat. El trasllat es farà un cop estigui signat el nou acord entre Carmen Cervera i el govern espanyol per la cessió d’una bona part de la seva col·lecció pictòrica.

Així ho ha anunciat la mateixa baronessa en una entrevista concedida al diari ‘La Razón’. Serà llavors quan l’obra, un dels referents del pintor francès, deixi la cambra cuirassada on està guardat des de fa mesos. En concret, des de juny del 2020 quan, en el marc de les importants diferències existents llavors amb el ministeri de Cultura  en el marc de les negociacions del nou acord, Cervera va decidir emportar-se’l del Reina Sofia en una clara mesura per pressionar les autoritats espanyoles.

Ara, però, les coses han canviat. Ja hi ha un acord tancat pel qual l’Estat llogarà fins a 429 quadres de la col·lecció Thyssen. Entre ells, el ‘Mata Mua’. La cessió serà per quinze anys i, segons els mitjans espanyols, a canvi de 6,5 milions per cada exercici. Un total proper als 100 milions. I, a banda, es contempla l’opció que el govern acabi comprant-la, inclosa la pintura de Gauguin.

Carmen Cervera al costat del 'Mata Mua' el 1999.

Relacionat

El ‘Mata Mua’ tornarà a Espanya quan se signi el nou conveni amb la baronessa Thyssen

Per tant, fa dies que queda clar que el ‘Mata Mua’ té els dies comptats a Andorra, on no s’ha pogut exposar per les dificultats de garantir la seva seguretat a l’antic hotel Valira, seu del Museu Thyssen al Principat. Ara ja se sap quan deixarà el país. Ho ha revelat la mateixa baronessa en l’entrevista al rotatiu.

“Pel ‘Mata Mua’ m’oferien 250 milions, però no el venc”, ha explicat. Tot i això, sí que apunta que “m’he acomiadat d’ell i al maig ocuparà un lloc destacat al museu”.

Per cert que, en l’entrevista, Carmen Cervera revela que encara no s’ha vacunat contra el coronavirus. Això sí, espera que no trigui gaire a ser citada. “Qualsevol dia d’aquests me la posaran a Andorra”, afirma.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending