La Massana publica un còmic sobre la necessitat de protegir l’entorn natural

‘Aventures al Comapedrosa: L’amenaça de la Trol Brutícia’ és el títol de l’obra que ha estat realitzada per l’il•lustrador Marc Huguet amb l’ajuda del dibuixant Edouard Boutin

Molné i els autoris fullegen el còmic.
Molné i els autoris fullegen el còmic. EDUARD COMELLAS / COMU DE LA MASSANA

‘Aventures al Coma: l’amenaça de la trol Brutícia’. És el títol del còmic que el comú de la Massana ha llançat amb una doble finalitat. Per un costat, celebrar Sant Jordi. Per l’altre, conscienciar sobre la necessitat de protegir l’entorn cultural. La presentació s’ha fet aquest divendres al museu de la parròquia centrat en aquest art.

Durant l’acte, la cònsol major, Olga Molné, ha remarcat la importància de fer arribar als infants la necessitat de tenir cura de les muntanyes del país, d’una forma divertida i a més, a través d’un còmic, que és un dels trets identificatius de la parròquia. El projecte, a més, té un altre element que fa que el projecte sigui cent per cent massanenc: l’autor del llibre és l’il·lustrador Marc Huguet, que també és el responsable del Museu.

L’encàrrec li va arribar a través del departament de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat. El conseller Sergi Gueimonde ha explicat que la idea era crear una publicació per fer arribar el missatge als infants sobre la importància de cuidar els espais naturals. També ha assegurat que el resultat final és un còmic divertit, que alhora fa passar un missatge entenedor i que incorpora diferents elements del parc, com la serenalla.

Huguet ha realitzat les il·lustracions, mentre que el color ha anat a càrrec del dibuixant Edouard Boutin. Tots dos han participat en la confecció del guió, a partir de la idea original de la responsable del CIC, Maëva Boubis.

Huguet assegura que ha creat el còmic pensant en tot moment en què els nens passin una bona estona amb les aventures trepidants del Toni, el protagonista del llibre, que s’ha d’enfrontar a la trol Brutícia, un monstre que pretén ensorrar el Parc Natural del Comapedrosa. A més de la història, el llibre ofereix diversos jocs perquè els infants es puguin implicar en l’aventura. Huguet ha remarcat la importància del color, que ambienta cada situació que viuen el Toni i els seus amics. El còmic es pot adquirir a l’Oficina de Turisme, a un preu de 7 euros.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending