Ludmilla Lacueva felicita el Nadal amb el conte ‘L'arbre de la llibertat’

És el tretze any que edita un llibret i en aquesta ocasió ha triat una història ambientada a la Cortinada entre els anys 1873 i 1875

Comentaris

Portada del conte de Nadal.
Portada del conte de Nadal. Altaveu

'L'arbre de la llibertat' és el títol del conte que ha editat l'escriptora Ludmilla Lacueva Canut per la seva tradicional felicitació de Nadal. La història està ambientada a la Cortinada entre els anys 1873 i 1875 amb el bisbe Josep Caixal com a protagonista. La guerra entre carlins i liberals va fer que el Copríncep episcopal establís durant quasi tot l'ant 1873 la seva residència a Andorra. Va promulgar la llei de la Nova Reforma (1866)  que atorgava el dret de vot a tots els caps de casa.

És la tretzena felicitació de Nadal en format conte de Ludmilla Lacueva Canut. La idea va sorgir quan va rebre un exlibris que va enviar a la família i a alguns amics. De 'L'arbre de la llibertat' se n'ha fet una edició numerada de 300 exemplars amb el dibuix de Carrie on Art. Anteriorment les il·lustracions havien anat a càrrec de Sergi Mas o d'Oriol Hernàndez pel conte de l'any passat, 'Un bandoler a les Bons'. amb la història del Cabrer que es va refugiar mentre fugia de persones que li volien fer la pell. 

Altres relats de Nadal són 'Pioners de l'hoteleria andorrana', 'La cigarrera', 'El pi de Sant Miquel', 'La confraria de paraires i teixidors',, 'No facis safareig', 'El carter de Soldeu', 'La revolució dels cabalers', 'El pou de gel', 'L'orri d'Arcalís', 'L'aixovar', i 'La sobirania retrobada'.

Etiquetes

Comentaris

Trending